Haha helal olsun hocam

sıfır saniye harcayarak 3 bin lira kazandım diyorum konuda, kazanç kötü hamallık diyorsunuz, güncel mesajda 30 dakika harcayarak 65bin tl kazandım diyorum hala yaşın kadar adsense geçmişim vardır diyorsunuz

okuduğunuzu anladıktan sonra yorumunuzu ciddiye alırım
Dostum burda ki en büyük mesele 0 yada yada 30 dakika da para kazanmak değil. Mesele parayı kazanma biçimimiz.
MrsFatma kanalı özelinde konuşuyorum ama bunun gibi zibilyon tane kanal var.
Burda asıl sorun, hırsızlığın normalleştirilmiş olması. Yaptığın yorumlardan anladığım kadarıyla bunu normalleştirmiş ve içselleştirmiş durumdasın. Tiktok, Instagram'da gez, Çinli ve türevi YouTube kullanıcı kitlesi düşük milletlerden videolar bul, üzerine dublaj yap ve bunu katma değer olarak sun ve üzerine on binlerce lira para kazan.
Altyazı ve dublaj katma değer değildir. Bir motorun işleme videosunu alırsın, motorun nasıl işlediğini anlatırsın, araya teknik çizimler, animasyonlar eklersin, katma değer dediğin şey bu.
Şunu normalleştirmek ile çalıntı kredi kartı kullanmak aynı şey. İçerik çalmak başka bir şey, içeriğin kendisini çalmak bambaşka. Örnek olarak belirtiyorum, belki o videonun sahibi bir videosu için 6 saatini harcıyor, sen 30 dakika da işleyip para kazandığın için bununla övünüyorsun.
Hiç kimse kusura bakmasın ama bu kadar yozlaşmayı kimse bana normal olduğunu söyleyemez. MrsFatma hanımın dini inancı var mı bilmiyorum ama bu işten kazandığı para tamamen haram para.
Şu başlığın altında tek bir Allahın kulu şu konuya değinmemiş ya, yanarım yanarım bu halimize yanarım.