Türkiye’de sahip olduğum ikamet iznimin süresi bittikten sonra, farkında olmadan 53 günlük bir gecikme (ihlal) oluşmuştur. Bu süre zarfında herhangi bir adli ya da başka idari ihlalim bulunmamaktadır. Yalnızca ikamet süresinin uzatılamaması nedeniyle oluşmuş bir gecikmedir.
Ben Azerbaycan doğumluyum. Ancak askerlik durumum nedeniyle Azerbaycan’a giriş yapmak istemiyorum. Bu sebeple, ülkem olan Azerbaycan’a giriş yapmam benim için ciddi bir risk oluşturmaktadır. Bu durumu daha önce de yetkililere sözlü olarak bildirdim.
Göç İdaresi’nden aldığım bilgilere göre, mevcut ihlalin düzeltilmesi için Türkiye’den çıkış ve tekrar giriş yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Bu noktada, Azerbaycan yerine Gürcistan’a çıkış yapmam benim için tek mümkün seçenek olarak görünmektedir.
Bu nedenle öğrenmek istediğim hususlar şunlardır:
Gürcistan’a çıkış yaparak, sınır kapısında tarafıma kesilecek olan idari para cezasını ödemem halinde, Türkiye’ye tekrar giriş yapmam mümkün müdür?
53 günlük ikamet ihlalinin, çıkış sonrası Türkiye’ye tekrar girişimde sınırda sorun oluşturma ihtimali var mıdır?
Bu şekilde yapılacak bir çıkış–giriş işlemi, ileride yapacağım ikamet başvurularında olumsuz bir kayıt olarak karşıma çıkar mı?
Mevcut durumumu yasal ve sorunsuz şekilde düzeltmek için izlemem gereken en doğru yol bu mudur?
Amacım, Türkiye’de kalışımı tamamen yasal hale getirmek, herhangi bir ek ihlal yaşamadan sürecimi doğru şekilde tamamlamaktır. Gerekli görülmesi halinde ceza ödeme dekontu ve diğer belgeleri sunmaya hazırım.
Saygılarımla.