Eğer sadece bir matematik modeli varsa binance futuresta 500+ coinde işe yaramak zorunda. Bunların hepsiyle backtest yapması doğru olan yöntem. İşlem alma konusu başka. Algoritmasıyla ilgili bir şey söylemediği için rastgele olduğunu varsaydım. Her coinin tekrarlayan fiyat yapısı yok. Algoritmasından bahsederse daha çok şey söyleyebiliriz. Etmezse de verimli yanıt alamaz. Çünkü rastgele modellerin veya martingele türü sistemlerin 1:2 RR vermesi ve bunun sürdürülebilirliği yok.
Yıllarca kripto borsasında backtest yaptım, ilk 5 coinden sonra (hatta BTC-ETH dışında) bütün coinlerde teknik tamamen farklı, çoğu likidite alımı için trendi bozabiliyor veya algoritmayı deşebiliyor. Daha stabil ve düzenli kazançlar için altcoinlere ayrı BTC-ETH gibi daha stabil coinlere ayrı algoritma yazılmalı.
Backtestleri local olarak yaptım, geçmiş verileri tüm zaman dilimlerinde indirip sizlerin kullandığı rsi gibi atr gibi değerleri yazılımla tek tek hesaplayıp veritabanına işledim (rsi,atr örnekti 10'dan fazla parametre mevcut). Backtest sonuçlarını görsel olarak analiz etmek için görsel motor bile yazdım. Yani dün başlamadım bu işe aylarca test yaptım aklınıza gelen gelmeyen bir çok algoritmayı araştırdım denedim. %56-%60 kazanç oranını 3 4 ayda bulabilirsiniz testlerle zaten %60+ var fakat uzun vadeli işlemlerde büyük sermayeler için.
Burası kurtlar sofrası 5 ayda azar azar verdiğini 1 ayda geri alabilir.
------
Yatırım yapanlar için önerim:
Bu kadar backtestten sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki coin %80 düşecek şekilde hazırlıklı olursanız (örn: 300$'dan 60$'a iğne bile atabilir) ona göre kademeli alımlar yapıp pozisyonu kârdayken sürekli küçültürseniz kazanırsınız. Kaldıraçlı işlem yerine sermaye oluşturup spot piyasadan toplamalısınız.