değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.
sistem tamamen zamansal hesaplama ve katı filtrasyonlarla işlem alıyor. bazı aylar 1 tane dahi işlem gelmezken bazı aylar 5-15-25-30 işleme dahi çıkabiliyor. Belirli NY Time purgeleri ve genel previous day key levellarına eklenen bufferlar ile nerede nereye gireceğini belirliyor. aslında hiçbir teknik analiz içeren bir sistem yok sadece zaman içinde tekerrür eden her şeyi bir şekilde yakalamaya çalışıyor. içerisinde klasik gömülü indikatörlerin hiçbirini barındırmıyor.
ATR konusunda çok fazla başka stratejilerle denemem oldu ancak volatilite yükseldiğinde çok fazla fakeout yiyip stop eden otomasyonlarım olduğu için bu tarz otomasyonlarda genel de en optimal'inin FX için pips bazlı, kripto için de her birinin ayrı ayrı yüzdelik tp sllerine odaklandım.
500 civarı coin yükü bana komisyon oranları çıktığında çok ağır bir win rate düşüşü ve kasa zararı yazacağı için ben çok daha az ve hacmi yüksek son +5 yıllık verisi olan kriptolara yöneliyor. CMC top 20-top 50 gibi düşünebiliriz.
sizler de bu işlerle uğraşıyorsanız genel olarak stoplu otomasyonlarınızda ATR mi kullanıyorsunuz bunu öğrenmek isterim
Hiçbir işlemimde stoploss kullanmıyorum. RR hedeflemiyorum. Tüm işlemlerimin öyle ya da böyle başarısı için kasa yönetimi odaklıyım. Çok bariz bir durum varsa stoplarım. 500 civarı coinle elbette işlem açılmaz. Backtest için 500 coin demiştim. En azından doğru coinleri tespit için kullanılabilir.
Forumda bu konuda çözüm arayışında olan arkadaşlara daha önceki önerim iğne uçlarında karar vermeleriydi. Bir range yapısından çıkış/kırılım veya geri dönüşün tespitiyle işlem kararı almak RR hesabı yapanlar için faydalı oluyor. Hemen her varlıkta bu yöntem işliyor. İğnelerden hoşlanmıyorsanız hacimli coinlerle işleme girmek doğru seçim. Önceki günün key levelları dediğiniz pivot fiyatları olmalı. Pivotların çoğu zaman işe yaradığı özellikle ortalamaya dönüş stratejilerinde pivota temasların önemli bir kriter olduğu doğru. Üstüne strateji kurgulanabilir. İğne ucu, açılış, kapanış, pivotlar rr sistemler için bence de strateji kurmaya uygun. Daha fazla yorumlayamıyorum çünkü filtrelerde ne var bilmiyorum.