bu kişilere suçlu olduklarını düşünerek veya hınçla "oh olsun" diyerek bakmıyorum, ancak bu yangına odunla gitmek anlamına gelir ve faydasız kesinlikle. (Ama zor durumda olup intihar ettiklerinde ailelerine yardımcı olmak başka bir şey tabii.)
Yardım edilecekse gerçekten kesin çözüm olacak bir şeyle gelmek lazım. Ben kumar nedeniyle belli bir noktaya gelenlerin ve çevrelerine zarar verenlerin bu alışkanlıktan kurtulma konusunda topluma da zarar verebilecekleri için rehabilite edilmeleri için bir süre finansal özgürlüklerinin elinden alınmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bunu kabul edenler için çok makul bir geri ödeme planıyla konsolide edilmesi söz konusu olabilir. Bunun dışında bu kişilere borçlarını kapatmaları için para vermek onlara "gidin bu parayla da kumar oynayın" demektir. Kumarla mücadele edilmesi için dünya çapında mücadele edilmesi gerekiyor. normal bir hayat yaşayabilecek ve başarılı olabilecek kişiler bu nedenle ciddi sıkıntıya giriyorlar. Uyuşturucu ve kumar gibi bağımlılıklarla mücadele için kişilerle değil tüm sistemle mücadele etmek gerekiyor.