Geçenlerde ilginç bir yöntemle karşılaştım. Açıkçası bunu ilk keşfeden ben değilim; muhtemelen siz de daha önce denk gelmiş olabilirsiniz. İnternette dolaşırken yabancı bir videoya rastladım ve merakıma yenilip denemeye karar verdim.
Videoda anlatılan şey şu: Kendi bilgisayarına bir sanal sunucu (virtual machine) kuruyorsun. Bu sanal sunucuya uygulamayı indirip yeni bir kullanıcı kaydı oluşturuyorsun. Zaten Windsurf tarafında 14 günlük Pro deneme süresi mevcut. Kurulum sırasında boş bir sanal kanal kartı tanımlanıyor, kullanıcı oluşturuluyor ve işlem tamamlanıyor.
Sanal sunucu üzerinde kurulum bittikten sonra, oluşturulan e-posta ve şifre bilgileriyle kendi ana bilgisayarından giriş yapabiliyorsun. Yani uygulamayı doğrudan kendi PC’nden kullanıyorsun ama arka planda lisans, sanal sunucu üzerinden çalışmış oluyor.
Ben bunu ilk kez denedim ve sorunsuz şekilde çalıştı. İkinci kez de devam edip etmeyeceğinden emin değilim ama mantık olarak çalışacak gibi görünüyor. Çünkü süreç basit:
Sanal sunucuyu tamamen silip, sıfırdan yeniden Windows kuruyorsun ve aynı adımları tekrar ediyorsun. Bu döngü bu şekilde devam ediyor.
Kısacası; öğrendim, denedim ve en azından ilk aşamada sonuç aldım. Devamı sistemin ne kadar sıkı kontrol yaptığına bağlı gibi duruyor.