* Şikayetçi olduğum üye: @İnoxweb;
* Şikayetçi olma nedenim: KSO Sunucu için yeterli donanım sağlanamadı
* Açıklama ve kanıtlarım:

Selamlar
06.12.2025 Tarihinde KSO sunucu arayışım için KSO Sunucu Arayışı konusunu açtım. Yine aynı tarihte @İnoxweb isimli firmadan bana R10 üzerinden 256 GB RAM, 2x Intel E5-2657v2 CPU ve 4TB Nvme Disk, 12 Aylık KSO fiyatı 5000 TL + KDV, yani toplam 6000 TL şeklinde fiyat teklifinde bulundu. Bende 09.12.2025 Tarihinde İnoxweb adlı firmanın teklifini kabul ederek siparişimi oluşturdum.

Siparişimi oluştururken, henüz elinde 2TB Nvme bulunmadığını, bunun siparişini geçtiğini, muhtemelen 1-2 hafta içerisinde siparişinin eline ulaşacağını ve diski takabileceğini söyledi ve ilk kurulumu 1 TB SSD, 1TB Nvme şeklinde gerçekleştirerek tarafıma teslim etti. Konuşmamızda disk alanının benim için oldukça önemli olduğunu kendisine siparişi henüz geçmeden iletmiştim. Bunun yanı sıra ESXi kurulumunu 300 GB x 2 SATA diskler üzerine yapmanın daha sağlıklı olacağını, bununda 300 TL x 2 şeklinde tutarının olduğunu iletti.

Firma ile gerçekleştirdiğim görüşmeye istinaden siparişi oluşturdum ve ödemeyi firmanın IBAN ına 6600 TL şeklinde EFT Havale yöntemi ile ödemeyi gerçekleştirdim.

Siparişten tam 2 hafta sonra 23.12.2025 tarihinde firma ile tekrar iletişime geçtiğimde disklerin hala teslim edilmediği, teslim edilir edilmez firma personeli kendisi veri merkezine giderek diski takacağını beyan etti, bahsedilen 2 haftalık süre geçmesine rağmen kabul ettim.

30.12.2025 tarihinde tekrar firma ile iletişime geçerek disklerin durumunu sordum, bu sefer de yılbaşı yoğunluğu sebebiyle takamadıklarını ocağın ilk haftası veri merkezine giderek diski takacaklarını ilettiler, yine tamam dedim.

8 Ocak 2026 tarihinde tekrar sorduğumda 9 Ocak Cuma günü veri merkezine gidip takacağını iletti, tamam dedim.

9 Ocak Cuma günü ise, aslında 1 aydır firmanın disk tedarik etmediği bilgisini aldım. Vatan bilgisayara gittiğini ve disk baktığını, disk fiyatı yüksek olduğu için tedarik edemeyeceklerini, diski alıp göndermem halinde takabileceklerini ilettiler.

İlk başta Nvme olarak konuşmuştuk, projem gereği diske milyar seviyesinde veri yazıp okuyacağım için disk alanı benim için çok önemli. Firma birden aslında biz disk türü konuşmadık, RAM ve CPU konuştuk, ben istersem SATA da takabilirim, 4TB SATA takalım dedi, başta konuştuğumuz ekran görüntülerini ilettim ve bunu kabul etmedim. O zaman orta yolu bulalım SSD takalım dedi, çok içime sinmese de bu durum SSD de eğer hız konusunda bir problem yaşamazsam olacağını söyledim ve kabul ettim.

Saat 17 civarı SSD Disk de anlaşmamıza rağmen firma 20.30 civarına kadar diski takmayı bırakalım, cevap bile vermedi. 20.30 civarında gece veri merkezine giderek diski takacağını iletti.

Saat 21:16 da veri merkezine gitmek için yola çıktığını söyledi ve gece 1 de veri merkezine ulaştığını iletti ve disk takma sürecine başladığını iletti.

Firma ertesi gün saat 14:00 civarında diskleri taktığını ve sunucunun SSD diskleri görmediğini ileterek sözde yeniden disk tedarik etme sürecine girdiğini iletti. Ben ne yazık ki bu süreçte firmanın vaat ettiği kaynakları sağlayamadığı için hiçbir şekilde sunucuyu kullanamadım. Üst yazışmalarda da görüldüğü üzere ESXi sunucuyu komple silip baştan kurabileceklerini ilettim. Projem firma sorumsuzluğu sebebiyle boştan yere 1 ay ertelendi ve boştan yere ödeme yapmış bulundum. Firma hala benim için hızın çok önemli olduğunu anlayamadığı için hala SAS disk teklifinde bulundu veya disk takamıyoruz, siz disk gönderin onu takalım demeye devam etti. Kendilerinden kaynaklı sorun olduğu ve vadettikleri kaynakları sağlayamadıkları için ücret iadesi talep ettim fakat burada sunucu temini, veri merkezi girişi gibi maddi zararları olduğu için sadece 2500 TL ücret iadesi yapabileceklerini ilettiler ve hala dalga geçer gibi “elimizden geldiğince yardımcı olduğumuzu düşünüyoruz” dediler.

R10 da -trade vereceğimi ve konu açacağımı, aynı zamanda hukuki süreç başlatacağımı iletmem halinde firma siz disk gönderin, takalım ve 2 ay sizden ücret almayalım dedi.
Bende firmaya güvenemediğim için, diski siz alın takın ben ödeme yapmaya kaldığım yerden devam edeyim, Disk ücreti 10K, hem gider gösterip vergiden düşersiniz, hem de ödemenizi tam alırsınız dedim, satın alacakları diskin linkini de kendilerine gönderdim ve kabul ettiler.

İşin komik tarafı ertesi gün disk sipariş ettiklerini ve hizmetimi yenilememi talep ettiler. Diskler geldiği zaman herhangi bir problem olmayacağını, diski takıp sunucuyu teslim edeceklerini ilettiler. Ben firma personelinden 1 aydır sürekli “sorun olmayacak” cümlesini duyuyorum ve 1 aydır sorun oluyor, bu sefer sağlayamadıkları hizmet için ödeme talep edip, yine “sorun olmayacak” diyebiliyorlar.

Sunucu eksiksiz teslim edildikten sonra ödemeyi gerçekleştireceğimi firmaya ilettiğim zaman ise bunu asla kabul edemeyeceklerini, masraflar çıkılıp 4000TL ücret iadesi yapılacağını ilettiler. Elbette ki firma sorumsuzluğu sebebiyle kullanamadığım hizmet için neden sözde masrafları ben üstleneyim ki? Firmanın bu teklifini tabii ki kabul etmedim ve tam ücret iadesi yapılırsa eğer helalleşip ayrılacağımı söyledim fakat firma aksi durumda R10 üzerinden -trade vereceğimi, konu açacağımı ve hukuki süreç başlatacağımı ilettiğim zaman bu sefer firma sahibi tarafından KVKK ve karalama kampanyası sebebiyle karşı hukuki süreç başlatacakları yönünde tehdit aldım.

Daha sonra firma tarafından zararımın tamamı karşılayacağını iletti ve sorunu çözmek konusunda anlaştık fakat dünden beri mesajlarıma geri dönüş sağlamıyor. İadenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda tereddütlerim bulunuyor.

Firma sorumsuzluğu yüzünden burada konu açıyorum, firma personeli tarafından sözleştiğimiz kaynaklar söylenen zamanda teslim edilmediği için projemi 1 ay ertelemek zorunda kaldım, aynı zamanda kullanamadığım sunucuya ücret ödediğim için maddi zarara uğradım, yasal haklarımı kullanacağımı bildirdiğim zaman ise tehdit edildim.
Kendilerinden söylenen kaynaklar karşılanmadığı için gönderdiğim ücretin tamamının (6600TL) iade edilmesini talep ediyorum. Eğer ücret iadesi gerçekleşmez ise hukuki süreç başlatacağımı buradan kendilerine bildiriyorum. Kendileri de mesajda bahsettiği gibi “karalama kampanyası” “KVKK” gibi konulardan bana dava açabilirler.