erdemozturk52 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şuan aktif bir proje geliştiriyorum. Neden biliyor musun? Gerçeklere gözümü kapatmak için. Yani bu uygulamayı geliştireyim tutacak umudu. Dediğim gibi sadece umut. Kendimi oyalıyorum. Kendimi avutuyorum hiçbişey yapmasam depresyona giriyorum. Yoksa ben bu uygulamayı yapayım işleteceğim değil mesele. Benim istediğim düzenli bir işim olsun mesai sonrası geliştireyim uygulamamı. Bizim halkımız açgözlü olduğu için malesef. Hep kendini düşünür senin sayende şunu yaptım sen de şunu al demez.
Dil konusnda eksiğim doğru. Hedeflediğim vize türü A1 almanca yeterli diyor. A1 Almanca da öğrenirim zorlanmam diye düşünüyorum. 6 ay gidip oradan da iş bakacağım başka çarem yok. Bu ülkede nekadar iyi olursanız olun hiç birşey yapamayacaksınız. Ben bunu gördüm. Belki Almanyada yaptığım bir proje birinin hoşuna gider belki teklif alırım bilmiyorum ama burda hayattan pek umudum yok malesef.
yine başa döndün .

A1 A2 bilmiyorum hangisi geçerli olur araştırmasını yapmışsındır diye düşünüyorum.

Bir önceki mesajda yazdığım gibi. Burada 6 ay oturmak Almanya da 6 ay oturmak bunların farkı ne? Orada seni kimse elinden tutmayacak tanıdık yok dil yok vatandaşlık yok yok oğlu yok...Burada ki umutsuzluğun Almanya olarak devam edecek tıp kı istanbul hayali ve sonrası umutsuzluğun gibi.

bu kafayı değiştirmeni ve mental'den çıkmanı şiddetle öneriyorum.Doğru hedeflere yanlış yoldan gitmeye çalışıyorsun ama gitmiyorsun da.

bu şekilde devamlı aynı döngü içinde olmak doğru değil 6 ay sonra yine evinde aynı koltukta olacaksın 12 ay sonra yine aynı koltukta olacaksın. Acı gerçekler bunlar maalesef.

gerçekçi düşünürsek dilini geliştirmeden oradan davet almadan veya iş bulmadan Almanya da yaşaman mümkün değil. Bunu kabullen lütfen.

aslında bakma hepimiz senin gibiyiz kimimiz belli eder kimimiz belli etmez.

çok az kişi başarır geneli başaramaz.