Bakiunlu38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel başlangıç, umarım funded olursunuz.
Yaklaşık 3-4 yıl önce çok fon patlattım, sonra güzel kazançlar bıraktı. Şimdi brokerla ile işlem yapıyorum.
Çok fazla yaptığım hatalardan birisi 4 günde funded olmaya çalışmak.
Bunu bir kaç hafta hatta 1 ay olarak belirleyince funded hesaplar gelmeye başladı.

Forumda bir çok kişi fon bilmediğinden olumsuz görüşte bulunmuş.
Eğer ilk fon alımınız ise 100k ise biraz büyük bir yatırım olmuş. İlk 10-25k Fon geçtikten sonra 100k daha uygun olur.

Fon bilmeyen arkadaşlar için açıklayım:

100k fon = 520$ - şuan ftmo indirimde normalde %20 daha pahalı.

1 günde %5 zararda fon patlar. -5000$
Toplam %10 zararda fon patlar. -10.000$
Fon patladığında kaybınız ilk başta fona ödediğiniz 520$ tutardır.

1. aşama - 100k fonu %10 artırmanız istenmekte = 110k $
2. aşama - 100k fonu %5 artırmanız istenmekte = 105k $

sonra funded olursunuz ve gerçek hesapla ticarete başlarsınız.
500$ kazanç elde ettiniz %80 olarak öderler yani 400$ - buna ek olarak ilk olarak fonu satın aldığınız 520$ tutarı da funded olduğunuz için geri alırsınız.
Hocam, muhteşem cevabınız için teşekkür ederim. Dün yaptığım plan şöyleydi: 100K hesabı, sizin de söylediğiniz gibi yavaş yavaş funded edeceğim. Ayrıca bugün, Binance Long’dan kazandığım parayla The5ers’ten 20K’lık bir hesap aldım; yoğunluğumu bu 20K’ya vereceğim. 100K’lık FTMO hesabından ise fırsat buldukça yavaş yavaş trade edeceğim.

İzninizle bir sorum olacak: FTMO’da gizli kurallar olduğu söyleniyor. Mesela her işleme stop girmek zorunluymuş (bence bu doğru bir uygulama). Ayrıca %1 kuralı varmış; yani bakiyenin %1’ini riske atarsak payout alamıyormuşuz. Sizce bu doğru mu? Bunun dışında bilmemiz gereken başka önemli bir kural var mı? Bizi bilgilendirirseniz çok müteşekkir oluruz.