Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siteyi gireni 0 ms de yönlendriyorum ngnix ile daha sayfa açılmadan diğer linke gidiyor özetle
Günlük 60k tık alıyorum googledan her site başına.
diyeceklerim bu kadar Google için tarayıcıdaki loglar önemli
Sen tıkladığın anda chrome'da veri gidiyor o veriye göre sıralama veriyor.
Sitede gezmiş dolanmış sağa sola gitmiş sayfalar arası geçiş yapmış umrunda değil.
Kesinlikle, şuan ki piyasadaki hit botlarının %90 ı çalışıyor ve hepsi de tıklayıp 2 saniye sonra adam akıllı gezmeden siteden çıkıyor hepside sıranı yükseltiyor düzgün kullanırsan kalıcı bile oluyorsun.

Ayrıca, yorumdaki hocamın dediği gibi ana siteye bile girmeden google refi ile gelenleri başka siteye yönlendiren siteler var ve bunların yıllarca kendi sitesine bile girmediği halde kafada kaldığını gördüm.

hemen çıkma oranı, sitede gezinme, ısı haritası vs. genel olarak googleın metrikleri değil bence. Pop hit atarsan siten yükseliyor mesela, tamamen chrome üzerinden topladığı sitene giriş verisi önemli şuanda.

örneğin x bir kelimede sıralamaya girmek istiyorsun fakat bir türlü ilk 100e giremiyorsun, herhangi bir hit botuyla domainadi.com kelime diye aratıp sitene tıklama yaptırdığında google ilk 100 e alıyor vs vs. yani chrome üzerinden siteye direkt girişler veya google üzerinden siteye tıklamalar üzerine şuan sıralama inşa ediyor google