Arkadaşlar selamlar. Her gün kara kara düşünmekten yoruldum. İş gelecek mi iş olacak mı stresinden yoruldum. 10 yıldır kod yazan ve çok proje ve çok sağlam işlerde bulunmuş biriyim. Ama son 2 yıldır işlerdeki rezalete artık dayanamıyorum.

çok fazla proje geliştirdim çoğu hüsran oldu. Bazı geceler sabahlara kadar uyumadım ama emeğimin değerini kazanamıyorum. İş başvurusu yapsak şirketler adamın yüzüne bile bakmıyor. Amacım çok zengin olmak değil. Sadece insan gibi yaşamak. Ve bu her geçen gün zorlaşıyor.

Her şeyi geçtim ülkedeki fiyatlar belki dünyanın en pahalı şeylerini kullanıyoruz. Hiçbişey yapmasan bile gss denen sistemden sebepsiz borçlanıyorsun. Zaten artık gümrük olaylarından dolayı ekonomi çok daha mahfolacak. Her şey daha kötüye gidecek.

Ya burda bu dertlerden ölüp gideceğim ya da burayı terkedip yaşarsam yaşayacağım ölürsem öleceğim diyeceğim. Çünkü başka seçeneğim yok.

en azından 1 yıl almanyada geçinebilecek bütçeye sahibim. 1 yılda da iş bulurum orda diye düşünüyorum. Siz olsanız ne yaparsınız?