kadersiz35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aramızda sözleşme olmasa dahi ödemek zorunda mıyım?
selamlar, vekalet ücreti altında sizden avukatınız para talep edebilir. Avukatlık çok değişik bir meslek muhakkak sözleşmeye dayalı çalışmalıydınız şuan itibariyle bakanlığın belirlediği tarifeye göre avukatınız sizden para talep edebilir.

en mantıklı hareket avukatınızla açık açık konuşmak bu dosyayı sizinle yürütemeyeceğiz galiba yüzde 20lik kısım size az gelmiş olabilir ben kendimi başka avukatla savunurum dediğinizde bile yeni bir avukata vekalet ver vb. masraflarınız olacaktır.

aynı olay başıma geldiği için anlatmak istiyorum, bir dosya üzerinde yüzde 10 gibi bir rakamla bir avukatla anlaştık sigorta şirketini mahkemeye verdik total tutar 11 bin tl gibi bir rakamdı 2016 yılı için söylediğim rakam.

4-5 yıl sürdü mahkeme avukat şu parası dedi yatırdık bu parası dedi yatırdık ilk kez bir avukatla çalıştığımız için. Peşine 11 bin tl yüzde 25 yatırmamızı teminat olarak geri alacağımızı iletti biz o parayıda yatırdık dosya sürdü de sürdü en son davayı kaybettik dosya parasının yarısını ödememizi hükmettiler ödedik avukat kaybettiği halde bizim yatırdığımız teminata bizim haberimiz olmadan çöktü garip bir şekilde vekaleti aldıktan sonra bu ödemeleri kendi hesaplarına rahatça çekebiliyorlar.

avukat kazanmış gibi parayı bizden aldı bizim anlaşmamız kazanma durumu için geçerli olacaktı oysaki ama ortada bir adi sözleşme olmadığı için ben dosya paramı alırım dedi çıktı işin içinden böylelikle avukat bir müvekkil kaybetti bende araştır/oku oku avukat kadar bilgi sahibi oldum yaş tahtaya basmıyorum artık.

hakkınızda hayırlısı olsun