MythDev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tasarım kısmına yorum yapamam ancak devamında istediğiniz şeye yorum yapmak istiyorum. Öncelikle özel tasarım istediğiniz için bu forumdaki başarılı tasarımcılar en iyisini çıkartırlar. Bundan eminim. Ama bunu isterken, bir yandan da "WordPress" adı altında kısıtlama koymanız bence doğru değil. WordPress hepimizin bildiği gibi hazır temalar, eklentiler vs. ile beslenen ve artık günümüzde en azından bana göre "hantal" bir sistem. Boş veritabanı hali bile 3 - 5 küsür MB. Tabi özel tema ve eklenti hazırlamaktan bahsetmiyorum. O çok ayrı. Benim fikrimce bu isteğinizi en azından backend tarafında daha güncel ve hızlı diller ile hazırlamanız lazım.

Mesela istediğiniz tasarımı X kişisi çıkardı. Sonra? Örnek veriyorum backend tarafı Laravel ile hazırlandı. Frontend tarafı HTML,CSS,JS vs. hazırlandı. Yayına hazır. Her şey güzel. Ama bir ek istek bile WordPress ve eklentiye uymuyorsa orada proje tökezler. Ama en azından sıfırdan çıkan backend ve frontend kodlarına müdahale sonsuz. Bence bunu bir düşünün.

Bu arada bunu neden söyledim? Hem artık eski "WordPress ile her şey yapılır" mantığından çıkmak, hem de yenilikçi ve gerçekçi bakış açısıyla yorumlamayı anlamak için söyledim. Yıllarca WordPress ile çalıştım. Her şeyini A - Z bilirim.

Bu arada bunları normal bir forum üyesi olarak değil, yıllardır yazılım sektöründe çalışan ve her gelişmeyi takip eden birisi olarak söylüyorum. Bana göre en doğrusu bu. Benim düşüncem yanlışsa ve aksi düşünen arkadaşlarla saygı çerçevesinde tartışmaya hazırım.
üstad konuyu nereye getirdin Dur biz işimizi yaptıralım lütfen. Engin bilgi ve tecrübelerine ayrıca teşekkür ederiz. Harikasınız..

Ancak biz alışılmışın dışına şuan çıkmak istemiyoruz saygılar