Selamün aleyküm.
Yaklaşık iki ay önce kendimde ciddi bir değişim fark etmeye başladım. Aşırı sinirliydim, tahammül seviyem neredeyse sıfıra inmişti. En ufak şeyde herkesle tartışıyor, kavga etmeye hazır bir ruh hâline giriyordum. Bu durum hem beni hem çevremdekileri yormaya başlayınca bir psikiyatriye gitmeye karar verdim.
Doktora derdimi anlattım. Yaşadıklarımı dinledi ve bana EFEXOR XR 37.5 mg yazdı. İlacı alıp kullanmaya başladım. İlk günlerde sersemlik, uyku hâli oldu ama bir hafta sonra vücudum alıştı. Açıkçası çok sakin bir insan olmuştum. Olaylara tepki vermiyor, daha dengeli hissediyordum. Bu yönüyle ilacı gerçekten beğenmiştim.
Ancak yaklaşık 15 gün sonra bende afedersiniz, sürekli geğirme başladı. “Geçer” diye düşündüm, pek ciddiye almadım. İlacın ilk dozu bitti, doktorun verdiği şekilde üst doza geçtim. İşte o noktadan sonra geğirme ve gaz problemi iyice arttı. Artık günlük hayatımı rahatsız edecek seviyeye gelmişti.
Doktorumu aradım. İlacı bırakmamı, birkaç gün bekleyelim sonra farklı bir ilaca geçebileceğimizi söyledi. İlacı kestim. Aradan 10 gün geçti ama geğirme sorunu hiç geçmedi. Sürekli bir geğirme hissi vardı.
Bu süreçte ilacı tamamen bırakalı yaklaşık bir ay olmuştu ama bu sefer de bambaşka şeyler yaşamaya başladım. Çok garip ruh hâllerine girdim.
Gece aşırı canlı rüyalar görüyordum. Kâbuslar, dünyayı kurtardığımı gördüğüm rüyalar… O kadar gerçekçiydiler ki, sanki içindeymişim gibi hissediyordum. Yapay zekâya sahneler yazıp video yaptırıyordum ve rüyada sanki o anı birebir yaşıyordum.
Gece deliler gibi uyuyordum ama sabah kalktığımda sanki hiç uyumamışım gibi uyanıyordum. Bu durum tam bir ay boyunca sürdü. Sonunda yavaş yavaş geçti ve ruh hâlim normale döndü.
Hayatım boyunca böyle etkileri olan bir ilaç görmedim.
Ancak aradan zaman geçmesine rağmen geğirme problemi hâlâ devam ediyor. İlacı araştırdım, kullanan birçok kişinin de geğirme ve gaz sorunlarından şikâyetçi olduğunu gördüm.
Şimdi merak ettiğim şey şu:
Bu ilacı kullanıp benim gibi sürekli geğirme sorunu yaşayan oldu mu?
Yaşayanlar varsa, nasıl geçti, ne yaptılar?
Cevap yazarsanız gerçekten çok sevinirim.