Hocam yakın bir zaman önce bir hocamızın daha konusuna benzeri bir yanıt vermiştim. 100 TL'lik hizmet alacak da olsam önden ödeme yapmıyorum. Belki forumda ticaret yaparken ön ödeme isteyenlerle çalışmayarak güzel insanlarla çalışma fırsatını kaçırıyorum ama önden ödeme alarak hizmet ya da ürün almıyorum. Çok maduriyet yaşadım saçma sapan şeyler geldi başıma defalarca kez. Bir şikayet konusunun linkini aşağıya bırakıyorum ön ödeme ile çalıştığım biriydi %50 peşin başlandı. Bu kadar sorundan sonra ön ödeme ile çalışma devri bitti.
Forum dışında bile ticaret yaparken bu nedenlerden dolayı gergin oluyorum Ofise halı yaptırıcaktık adamın dükkanına gittik seçtik %50 peşin attık sipariş verdi ürünler gelmiş adam yapmıyor getirip. Yani 40 takla attık paramızı geri aldık. Sonra başkasına yaptırdık gel işi yap iş bitimi çıkmadan al ödemeni şeklinde. Elden ürün de alcak olsam ne kapora ne ön ödeme yapmıyorum hocam.
Bitti dediği sistemi hala kaldırmamış bu linkte de duruyor.
https://forum.doribilisim.com/ https://www.r10.net/cozumlenmis-sika...ayetciyim.html
Gerçekten bende önden ödeme konusunu tamamen kapattım artık. Kimin ne çıkacağı asla belli olmuyor. Müşteri bensem, bana güvensinler. Ben neden onlara güveniyorum ? Onlar iş yaparken para harcamıyor (Geneli için konuşuyorum elbette para harcayanlarda vardır) ben neden önden para atıyorum ? Bakın attım da ne oldu ağzım yandı. Şimdi kendi paramla rezil oluyorum. Sizde çok doğru bir karar vermişsiniz. Bende de önden ödeme defteri tamamen kapanmıştır. Ne güzel hem para atalım hemde paramızın peşinden koşalım. Ne güzel dünya.