TamBirMehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sizce sıfırdan başlayan için dijital mi fiziksel mi daha mantıklı, 0’a dönseydiniz siz ne yapardınız
Sermayeniz varsa fiziksel satış yoksa dijital ürün ve hizmetler satabilirsiniz. Dijital başlayıp sermaye oluşturup fiziksel satış mağazasıda açılabilir.
Mano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam bu fırsatı sundugunuz için öncelikle teşekkür ederim Etsy de 2 adet mağaza açmıştım nakış desenleri satışı için dijital ürün bir çok mağaza aynı ürünleri görselleri ile 5000 adet civarı satış yaparken benim satışa sunduğum ürünler direk teliften sayfam kapandı 2 kez aynı problemi yaşadım diğer mağazalar ürünleri satarken nasıl satışa devam ediyorda bizimkiler hemen kapanıyor.

Bu tarz

Paylaştığınız görsellerdeki tasarımlar telifli mağaza kapanması normal. Neden benzer tasarım satanların mağazası kapanmıyor? Bu çok sorulan bir soru şu örnekle vereyim dışarıda sokakta tezgah açıp bir şeyler satmak istediniz çünkü o bölgede çok seyyar satıcı var buna güvendiniz ama zabıta geldi sizin tezgahınız kaldırıp ceza yazdı. Belediye başkanı o bölgede artık seyyar satıcı istemiyormuş ve sadece o bölgeye zabıtalar geldi işlem yapıldı. Aynen böyle Etsy mağazanızı birşekilde telifli ürün satıldığını farketti ve kapattı. Diğer mağazalarıda kapatacak ama çok fazla mağaza olduğu için işi yavaştan alıyor.

Thracian39 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, teşekkür ederim öncelikle verdiğiniz bilgiler için,

Bireysel olarak mağaza açtım. POD ürünleri listeledim birkaç reklam çıktım ama şunu anladım. bu kategoride rekabet çok fazla. o yüzden 3D cad dataları satmak istiyorum. POD kadar talep yok ama rekabet daha az olur diye düşünüyorum. 3D printer için STL dataları satılıyor buna da girmek istemiyorum şu aşamada,
Hedeflediğim müşteri kitlesi şu olacak, kendi CNC makinaları olan müşterilere DXF ya da CAD olarak dijital ürün satmak olacak. istediğim başarı sağlanabilir ise kendim de üretmek istiyorum.
İlk sayfa da bir arkadaş yazmış makinam var diye, ana hedefim makinaları alarak bu işi bitmiş ürün olarak müşteriye ulaştırmak. Belki o arkadaşla birlikte bile çalışabiliriz.
Size sorum şu olacak, bu fikir için ne düşünüyorsunuz etsy'de bu fikir iş yapar mı? ya da geliştirmek için neler yapılabilir.
Evet hedeflediğiniz ürün Etsy de çok aranan satan ürün kategorisinde ama ordan burdan bulupta eklerseniz olmaz orjinal kendi ürettiğiniz tasarımları satmanız lazım. 3D printer STL dosyalarına da talep çok fazla. İnsanların satın aldıktan sonra ürüne dönüştüreceği her dijital ürün değerlidir Etsy de bunlar çok satılır.

cuhadar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dijital ürünlerde tam satış fiyatından ne kadar kesinti yapılıyor. Mesela 10 Usd'lik bir ürün satışı yaptım elime ne kadar geçiyor. Yemeksepeti gibi, getir gibi çok uçuk komisyonlar aldıklarını söylüyorlar. Doğruluk payı nedir.
%15 civarı kesinti oluyor dijital ürünlerde ya kişiye özel tasarım yapacaksınız yada hazır tasarım satacaksınız. Kişiye özel yaparsan daha çok kazanırsın ama her müşteriyle ilgilenmen zaman vermen gerekiyor. Hazır tasarımda pasif gelir imkanı var ama sürekli ürün eklemen lazım ürün sayısını artırmaya odaklanman lazım.