Merhaba,
üniversite öğrencisiyim ve boş vaktimin büyük bir kısmını kendimi geliştirmeye ayırıyorum. Web ve mobil uygulama geliştirme alanında çalışıyorum. Kimi zaman gelen taleplere göre projeler yapıyor, kimi zaman daha önce yaptığım projeleri geliştiriyor, hatalarını düzeltiyor veya hazır aldığım scriptleri özelleştirerek daha iyi hale getiriyorum.
Ancak yaşadığım en büyük sorun, yaptığım işlerin fiyatlarını oldukça uygun tutmama rağmen satış yapamamak. Ek gelire gerçekten ihtiyacım var; çünkü malum her şeye sürekli zam geliyor ve çoğu zaman mecburen düşük fiyatla iş yapmak zorunda kalıyorum. Buna rağmen yine de işler istediğim gibi ilerlemiyor.
Açıkçası artık garsonluk gibi işler yapmak yerine, sevdiğim ve emek verdiğim bu alanda çalışarak para kazanmak istiyorum. Fakat fark ediyorum ki asıl eksiğim teknik bilgi değil, yaptığım ve yapabileceğim işleri doğru şekilde pazarlayamamak. Kendimi ve sunduğum hizmetleri nasıl anlatmam gerektiği konusunda zorlanıyorum.
Bu yüzden bu yollardan geçmiş, tecrübesi olan kişilerden tavsiye almak istiyorum. Özellikle yazılım tarafında yapılan işlerin nasıl pazarlanması gerektiği, müşteri bulma, fiyatlandırma ve güven oluşturma konularında önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.