Merhabalar, dün YouTube kanalıma bir kapak resmi ekledim ve profil fotoğrafımı değiştirdim. Ayrıca kanalın açıklama kısmında küçük birkaç düzenleme yaptım. Ancak yaptığım her değişiklikte doğrulama onayı istendi. iPhone cihazıma onay bildirimi geldi, onay verip ekranda çıkan sayıyı seçtim. Bu işlemi toplam üç kez yaptım.
Bunun ardından sistem beni tüm cihazlardan çıkardı ve “Olağan dışı bir durum tespit edildi, güvenlik nedeniyle hesabınız kilitlendi” uyarısını verdi. Daha sonra beni hesap kurtarma sayfasına yönlendirdi. Burada e-posta adresimi ve şifremi girdikten sonra telefon numaramı girmemi istedi. Telefon numarasını da girdim ancak bu kez kod gönderilmesi gerekirken “Çok fazla başarısız giriş denemesinde bulunuldu” hatasıyla karşılaştım. SMS ile kod gönderimi kilitli görünüyor ve “Birkaç saat sonra tekrar deneyin” uyarısı çıkıyor.
Şu an için birkaç gün hiç dokunmamayı düşünüyorum. Hesapta kurtarma e-posta adresi ve telefon numarası zaten kayıtlı. Yapay zekâya da sordum; hesabın kapatılmadığını, yalnızca güvenlik nedeniyle geçici olarak devre dışı bırakıldığını (kilitlendiğini) ve korkulacak bir durum olmadığını söyledi.
Bu durumu daha önce yaşayan oldu mu? ChatGPT, en az 24–48 saat boyunca hiçbir işlem yapmamam ve hesabı kendi hâline bırakmam gerektiğini söyledi. Her deneme yapıldığında sürenin sıfırlandığını belirtti. Bu durumda hesabı bir hafta boyunca hiç ellemezsem tekrar açılır mı?

Şuan hesabı riske sokmak istemediğim için tekrar aynı aşamalara gelip ekran görüntüsü çekemiyorum ama çıkan uyarılar bunlar internetten bulduğum örnektir bu görseller.

telefon onayı için numara girdiğimde ise bu uyarıyı veriyor.