Selamlar, 30 Aralık'ta Eminevim ile birlikte aracıma sahip oldum. Konuyu açmak istiyordum ancak anca fırsat bulabildim. Objektif şekilde deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim.

2025 Temmuz'da 800.000₺ için kurasız şekilde Aralık'ta teslim olacak şekilde 52bin TL organizasyon ve 53 bin TL ilk taksidi (toplam 15 ay) ödeyerek girdim. Ben İstanbul'da yaşıyorum ancak dayımın çocukluk arkadaşı (farklı şehirde) Eminevim'de 5-6 senedir temsilciymiş onunla birlikte başlamış olduk. Kasım ayının sonlarına doğru temsilciye yazdım bir evrak vs. gerekiyor mu nasıl yapacağız bir şey bekleniyor mu vs. diye. Maaş bordrosu, ikametgah gibi belgeler isteniyor bu süreçte. Şöyle bir durum oldu Temmuz'da konuşurken özellikle sormuştum kefil vs. yok dimi diye. "Yok yok kardeşim kefilsiz" dedi. Ama Kasım ayında benden kefil bilgileri de istedi. İyi tamam dedik kefil bilgilerini de yolladık. Bu süreçte öğrendiğim şey kesinlikle temsilciye sürekli yazmanız. Çünkü siz yazmadıkça unutuyorlar, takip edemiyorlar düzgün şekilde. "Yoğun teslimat ayındayız ondan geç dönüyorum" gibi cevaplar ile dönüyor.

Bu belgeler de onaylandıktan sonra şu şu tarihler arasında araç bulup bize iletebilirsiniz deniyor. Benim için 15-25 Aralık'tı. 23'ünde aracı bulup bilgilerini ilettim. Aracı bu arada galeriden satın aldım. Birkaç ay öncesinde de sürekli nabız yoklamak için sahibinden'de sahibinden olan satıcılara "Eminevim ile uygun olur mu?" yazıyordum çoğu da olumlu dönüyordu artık güven algısı artmış sanırım. Araç bilgilerini ilettikten sonra genel merkez doğrulayıp onay veriyor. Bu birkaç gün sürebiliyor ve sonrasında size ödemenin satıcıya hangi gün yapılacağı bilgisi paylaşılıyor. Bana 1 hafta sonrasına verildi. Aralık ayı en yoğun dönemmiş ondan uzamış vs. öyle söylendi.

Teslimat gününde de sabahtan noter işlerini hallettik zaten galeri de bu sürece hakim olduğu için tüm noter işleri hızlı şekilde halledildi. Temsilci bir önceki gün akşam 5.30'a kadar hesaba ödeme yapılır diye bilgilendirmişti. Noter işlemleri bittikten sonra bekledik paranın yatmasını. Yakında AVM varmış yatana kadar orada vakit geçireyim dedim ödeme gelene kadar ancak bilenler bilir zaman geçmiyor ne kadar oyalansan da. Ödeme 5.20 gibi satıcının hesabına yatırıldı. Bu arada 785.000₺ yatırıldı. Aracı 900'e almıştım kalanı da satıcıya ayrıca ilettim. 800.000₺'nin 15000₺'sini sigorta&kasko için Eminevim kesinti yaptı. Sigorta kasko toplam ne kadar tuttu hala öğrenemedim temsilci artık pek bakmıyor Ancak şöyle biliyorum, sigorta+kasko 40bin TL tuttuysa kalan 25bin TL'si taksitlere bölünüyor o şekilde ödeme yapıyoruz.

Sonuç olarak, ödemeleri düzenli şekilde yaptım ve belirtilen tarihte aracı alabildim. Başta dediğim gibi temsilcim ne zaman yazacağını biliyordur ben yazmayım derseniz süreçte aksaklık olabilir. O yüzden sürekli sizin darlamanızda fayda var. Banka kredisiyle vs. aracı alamadığım için bu yolu seçtim. Temmuzda baktığım araçlar Aralık ayına kadar %20-30 arasında bir artış gösterdi, altının değeri %50'den fazla arttı. Bu şekilde araç almak ne kadar mantıklı/mantıksız biraz da sizin tartabileceğiniz bir şey. Banka kredisi ile yüksek faiz, araca anında erişim. Evimler ile düşük faiz, toplam tutarın min %40'ında araca erişim, paranın değer kaybı gibi durumlar var.

Cevaplayabileceğim sorular olursa mutlaka cevaplamak isterim.