hocam ona bakarsak bu yazı her oyunda vs herşeyde var kullanıco hatası vs demiyor polis abiler direk arayıp soruyor ne var ne yok sizin dediğiniz aradıktan sonraki Yasal mahkeme sürecini alakadar eder ve Çalan kişiye ceza uygulanır ANCAK siber suçlardan vs uygulanır pubg kendi kurallarını acıklamış attıgınız yazıda destek vermeyiz va die adamdan alabilirsen al ben karışmam diyor
Hocam PUBG hesabı öyle dışarıdan durduk yere çalınan bir şey değil.
Hesaba girmek için ya bağlı olan Google / Apple / sosyal medya hesabına erişilmesi gerekiyor ya da kullanıcı kendi eliyle bir yerden giriş izni vermiş oluyor.
Zaten PUBG, farklı bir cihazdan giriş olunca çoğu zaman güvenlik uyarısı veriyor, doğrulama istiyor. Yani hiçbir şey yapmadım hesabım gitti denilen olayların büyük kısmı ya bilgi paylaşımıyla ya da farkında olmadan yapılan bir bağlama yüzünden oluyor.
Polise gidince de olay şöyle ilerliyor:
İfaden alınıyor, savcılığa gidiyor. Savcı isterse PUBGye yazı yazar; IP, giriş yapılan cihazlar, tarih vs. bilgileri ister. Bu kısım hukuki süreç, PUBGnin inisiyatifinde olan bir şey değil.
PUBG tarafı da zaten kurallarında açık açık söylüyor: Hesap güvenliği kullanıcının sorumluluğunda. Yani git polise, ben hesabı geri vereyim gibi bir destek vermiyorlar.
Özetle; polise gitmek suç duyurusu için tamam ama oyun içinden hesabın geri gelmesi gibi bir beklenti doğru değil. İki konu birbirinden ayrı.