smmfast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sektör hakkında bilgi almak istemiş bunda ne var anlamadım. Freelance bu işi yapıp sonradan ajans modeline geçmek gayet normal bir şey. Ama evet galiba deneyimi az hemen kurmaması, sektörde bilgi edinip sonradan girmesi lazım.
Hocam bu işler başkasına sorulup yapılacak işler değil. Bende ajans kurdum aylık 200k+ fatura kesiyorum ama ben burada bu arkadaşa akıl vermem. Benim vereceğim akılla da iş yapılmaz.

Ben bu arkadaşın ne kadar yazılım bilgisi olduğunu biliyor muyum? Bilmiyorum. Siz biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz.

Hadi diyelim arkadaş yatkın bu işler biraz çevreyle olan işler kim ne derse desin. Benden çok daha iyi bu işi bilenler, tecrübesi olanlar vardır ama beni öneren kişi örnek veriyorum yeni alacağım yer açısından yeterli referans olur, ben sözleşmeyi imzalar geçerim.

Böyle akıl alınıp bir işe kalkışılmaz. Ben kendimden örnek veriyorum kendi şirketimden 2 sene iş yaptım, 3 sene bir otel grubunda yöneticilik yaptım. O aralar ajans siteme kadar aktifti ama bi türlü vakit ayıramamıştım işten ayrıldım bir kaç fırsat geldi işimi kurdum.

Ben bu arkadaşa piyasa şöyle böyle desem kim için faydası olacak? Bu arkadaş için mi olacak?

Ben kendimden örnek veririm ama benim edindiğim çevre var arka planda yani bu tarz olaylar kişisel durumlara göre farklı şekillenir.