kimse alınmasın ama... 300bin için yarıtım danışmanı mı olur yahu : )

arkadaş... altın hedefleri yüksek. mutlaka çıkacak. öyle seneler falan da sürmez. bakma sen öyle yüz dolar düşünce "altın yatırımcısı şokta" falan diyenlere. altın uzun vadeli yatırımdır. eğer kombara diye kullanacaksan gram gram topla. gün gelir şükredersin. Gümüş altını geriden takip eder. çıkınca alınmaz, giden trene binilmez derler hep. ben inanmam. inansaydım bugün hala elimde nakitle düşüş kovalıyor olurdum. sen gümüş de al altın da al. bunlar yabancı kaynaklı materyaller. kim ne yaparsa yapsın düşüremez. adara iniş çıkışlar olur ama sen takılma. bugün 200 dolar düşse yarın 500 dolar artar.

bunun dışında bu memlekette sağlam yatırım bilemiyorum. iki sene önde borsadan acayip para kazanıyordum. canına okudular. herşey heryer üçkağıt dolu. benim bildiğim bir tek şey var. bizi fakirleştirmeye ve elimizdeki parayı, altınları, gümüşleri almaya çalışıyorlar. benim cebimde duran altın dışında hiçbirşey benim değildir. dünya kendini de paralasa ne ticaretine engel olabilir ne alımına ne de satımına. isteyen istediği vergiyi koysun düzenleyemez.

altın ve gümüş karamsar adamın işi. benim gibilerin işi. trade ederek kazanmıyorsun, bekleterek kazanıyorsun. çünkü paranı değerlendirebileceğin bir alternatif yok ve para birimine güvenmiyorsun. ortama güvenmiyorsun geleceğine güvenmiyorsun.

şimdilik gram altın doğru yol gibi duruyor... gelecekte işler değişir de memleket adama benzerse başka yatrımlara yönlendirebilirsin.

kimseye aldırma sen. en doğrusu senin bildiğindir. tek diyeceğim altınları bozdurup yeme. biriktirdiklerini kimseye söyleme. hele hatunlarla hiç yeme... bence yemeden içmeden al biriktir.

coğrafya kaderindir.