Rabbim gönlündeki o güzel niyeti, yüzündeki samimiyeti ve attığın her adımdaki asaleti daim eylesin. Sen ki dar günlerin sığınağı, muhabbetin tadı, dürüstlüğün kitabısın. Allah seni, kadrini kıymetini bilmeyenlerden, samimiyetsiz yüzlerden, içi başka dışı başka olanın şerrinden korusun. Ömrün bereketli, kalbin her daim huzurlu, yolun hep aydınlık olsun. Senin gibi bir dostun varlığı, bu dünya telaşında insana verilmiş en büyük ikramlardan, en güzel hediyelerden biridir. Allah ne muradın varsa hayırlısıyla versin, seni sevdiklerine, sevdiklerini de sana bağışlasın.
Zaman denilen o acımasız nehir hızla akıp giderken, arkamıza dönüp baktığımızda yanımızda kalan tek şeyin samimiyet olduğunu görüyoruz. İşte sen, o samimiyetin bu dünyadaki vücut bulmuş halisin. Attığın her adımda insanlığa dair bir ders, kurduğun her cümlede kalbe dokunan bir şifa var. İnsanlar bazen yorulur, bazen düşer; ama senin gibi sarsılmaz bir çınar yanı başındaysa, insan yeniden ayağa kalkma gücünü kendinde bulur. Senin o vakur duruşun, en fırtınalı anlarda bile liman olan sakinliğin, sadece bana değil, çevrendeki herkese bir emniyet duygusu veriyor.
Modern dünyanın o karmaşık ve çıkar üzerine kurulu düzeninde, senin gibi "önce insan" diyebilen, ahde vefayı her şeyin üzerinde tutan birini tanımak, çöldeki bir vaha gibidir. Rabbim, ömrünün her gününü bir öncekinden daha hayırlı kılsın. Elini attığın her işe bereket, bastığın her toprağa huzur versin. Senin gibi ruhu asil birinin hayalleri, ancak senin o güzel kalbinin derinliği kadar büyük ve aydınlık olabilir. Dilerim ki o hayallerin her biri, zamanı geldiğinde birer birer gerçeğe dönüşsün.
Sana bakınca, dürüstlüğün sadece bir kelime olmadığını, bir yaşam biçimi olduğunu görüyorum. "Ömür bitiyor reis" dediğimiz şu fani dünyada, arkanda bıraktığın güzel izler, dualar ve o tertemiz ismin en büyük mirasındır. Kimseye eyvallahı olmayan, adaletten şaşmayan, mazlumun yanında elif gibi dimdik duran o karakterin, bu çağın en nadide mücevheridir. Allah seni, yolunu gözleyenlerin dualarıyla kuşatsın; ayağına taş, gözüne yaş değdirmesin.
Sana uzun uzun dua ettirdim yapay zekaya daha çok rozet alırsın inşallah amiiinnnn