Yani artık düşüncem buna evrilmeye başladı. Tüm processleri kill ediyorum. Kaynak kullanımı limitini kaldırıp destek chatine yazıyorum. Bakıyorlar, tamam sorun yok diyorlar. Processleri başlatınca yine cpu limitine giriyor vps. Root olarak ssh ile bağlanıp kaynak kullanımına baktığımda da öyle yüksek değerli bir process yok hiçbir zaman. Ekran görüntüsü olarak atıyorum adamlara. Hatta hangi proseslerde sorun var, ben bulamadım diye sorduğumda bana htop ile bakabilirsin şeklinde hazır mesaj gönderiliyor.
Alternatif yöntemler denedim:
Database'i ayırıp Supabase üzerine aktardım.
CDN servisini aktif ettim.
Storage Supabase.
Backend + frontend KVM 8.
Veritabanı yedeği + load balancer KVM4.
AI processler tamamen api üzerinden ilerliyor ve rate limitleri ayarlı.
Anlam veremedim bir türlü bu duruma.
hostinger web site arayüzünde yüksek kaynak kullanımı gözükürken ssh dan bağlanıp htop a baktığınızdada yüksek mi?
hostinger vps panelindeki değerler her saatin 15. dakikası ve 45. dakikasında güncellenir buda sizin yaptığınız anlık işlemlerin hostinger web paneli üzerine kontrolünü zorlaştırır.
diğer kvm planlarınızda benzer bir sorun gözükmezken sadece bu projenin paketlerinde yüksek kaynak kullanımı sorunun proje kaynaklı olduğunu göstermekte. Tabi ki ben konuyu yanlış anlamadıysam.
en yüksek paket zaten KVM 4 onuda almışsınız, hostinger ekibi daha fazla kazanmak için böyle bir topa girecek bir ekip değil. Daha fazla kazanmaktan çok gerektiği kadar kazanıp öz kazanmayı hedeflediklerini düşünüyorum. Tek amaçları para olsaydı her ürünlerini resell yapmayada izin verirler gibi bir örnek verebilirim içinizi rahatlatmak adına.
canlı destek üzerinden bugüne kadar yaşadığımız sorunları %99.9 çözdük. İlk aşamada tier 1 bir destek çalışanı ile karşılaşıyorsunuz eğer sorununuzu çözmezse ısrarcı olursanız teknik birine aktarabiliyorlar.
support@hostinger.com üzerindende talep gönderebilirsiniz.
gene yardımcı olabileceğimiz bir şey olursa whatsapp yada sitemiz üzerinden yazabilirsiniz elimizden ne geliyorsa yaparız.