Merhaba Arkadaşlar, Türkiye'de faaliyet gösteren büyük firma 2023 yılında tescil ettiğim firat.com.tr domaini TOBBUYUM aracılığıyla domain benzerliği ve karıştırılabilir şeklinde ve kötü niyet kullandığımı iddaa edilerek almak istemektedir. firmanın bünyesinde 664 adet domain bulunuyor ve bu domainler ülkeler bazlı da satın alınmış Türkçe karakterli domain dahil bir kaçı hariç satın almış. Sırf firma ismi diye satın almak ve dünyada 3 büyük firma olduğu içinde domain karıştırabilir düşüncesi, o domain konusunda tekel olma aynı ünvanlı firmaların bu domainde erişimlerini kısıtlamak istemektedir. Firmanın sektörü patent sınıfı x olduğunu düşünün benim y sınıfında firmam bulunmaktadır. Sizce bu konu da yorumlarınız nedir. İlgili firma daha Türkçe karakterli .com domaini WIPO(Uluslararası alan adı hakem heyeti düşünün) orada bile alan adının jenerik ve evrensel isim olduğu için davayı reddetmiştir. Türkiye'de bu dava sonuçu işime yarar mı? Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mıdır.
Not. 2023 yılında domaini almadan önce farklı firma adına tescil edilmişti. 2004 ila 2023 yılları arasında farklı firmada tescilli idi.
Not 2. Firmayla iletişime geçip bu konudan vazgeçmesini talep edecektim ama bir yöneticisi bana " ben dünyanın 3 büyük firmasıyım. Benim binlerce çalışanı var. O domain bize ait bize vereceksin şekilde konuşunca bende vermeyeceğimi söyleyip suratına kapattım".
Şikayetçi domain. Firat.com
Şikayet edilen domainim. Firat.com.tr