Hocam su tasarrufunun zamla sağlanacağını düşünmüyorum, yakın bir zaman önce Bursa'da da su kıtlığı yaşandı, sular kesildi vs. Ben 2 yıl önce büyükşehire su tasarrufu sistemleri projesi yazdım, uygulanmıyor, ama yazdığım projenin benzerleri yurtdışında kullanılıyor. Halkın büyük çoğunluğu evinde su tasarrufu adına bir önlem almıyordur, Mesela birçok AVM'de musluklarda aparat var. Evindeki musluğu da suyu tasarruflu kullanacak şekilde alıp aparat taktıran yoktur. Ben zamla alakalı değil eğitimle alakalı olduğunu düşünüyorum. Bunun sınırlı bir kaynak olduğunu olası bir sorunda tükenebileceğinin bilinmesi gerekir.
İnsanlar sigara içmesin diye zam yapıyorlar zam geldi diye bırakan kaç kişi var ? ya tütüne geçiliyor ya alınmaya devam ediliyor, kaçak ürün tüketenler gene ekonomiye zarar veriyor zamlı ürünü kullanmamak için. Aynı şekilde alkolde de. Zam geldi diye millet tüketmiyor mu evde bile yapmaya çalışanlar var. Zam yapılması belki bir nebze tutumluluğa etken olabilir ama çok mantıklı değil bence.
Dükkan, bahçe vs. göle çevirenlere yaptırım uygulanması konusuna katılıyorum, genel kurallarla kısıtlamalar da getirilebilir, su tasarrufuna teşvik kampanyaları yapılabilir vs. vs. Çözüm bulmak isteyene çözüm çok. Ama işin ucu bir noktada da siyasi noktalara takılıyor siyasi anlamda çok fazka yorum yapmak istemiyorum, bu konuda yeteri kadar yorum gelmiş bence.