İyi forumlar,
Twitter’ı Türkiye’ye geldiğinden beri kullanıyordum. Eskiden daha iyiydi Semih Varol ve fenomen tayfa vardı beğeni rt kasmaya çalışırdık. Haber sitesi değildi yani. Tabii ki sadece Twitter’ı suçlamıyorum o zamanın kültürel, sosyal ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurduğumuzda hem daha az olay vardı hem de olayların çoğunu haberlerde görüyorduk ( görmek istemiyorsak haberleri kapamak yetiyordu ) şimdi öyle mi? Hem Türkiye değişti hem çağ değişti hemde uygulamaların amacı değişti. İnsanlar eskiden “ Reklam “ olmaktan çekinir, utanırdı. Şimdi herkes reklam olma peşinde. Uygulamayı bir açıyorsun eyvah neler neler olmuş ( tabii bu tepkileri en son 2022 de veriyordum ) artık şaşırmıyoruz da. Alıştık ya da kudurduk herhalde. Demem o ki sildim kurtuldum. Millet 2-3dk lık boş vaktinde veya telefonu açınca otomatik İnstagram’a girer ben Twitter‘a giriyordum. Haberlerden haberim oluyor tabi istemsiz bir şekilde ( ben eskinin haberlerini kapatan tayfadanım şimdiki çağda ) ama duyunca ne oluyor “hmm” diyip geçiyorum.
Özellikle merak ettiğim şey dostlar; sizlerde de alışmışlık var mı? Silmek isteyipte silemediğiniz, vaktinizi gerçekten sömürdüğünü düşündüğünüz uygulamalar neler? Ve bu çaresiz umursamazlıktan kurtulabilecek miyiz?
Teşekkürler.