Açıkçası huzur en büyük ve en masumane beklentim. İnsanoğlu konfor alanını bozmayı çok sevmez ancak emek olmadan, gayret olmadan güzel ve değerli şeyleri elde edebilmek pek mümkün değil. Çocuğu dert ederken aslında onun için bir baba olmadığını bilecek kadar iyi niyetli biriyim. Bazen karmaşa geliyor herşey ama konu sonrasında beynimde taşlar yerine oturuyor.
Eşi ölmüş olsa tamam. Derim. De yaşıyor ve boşanmış ise sıkıntı. Kelle, koltuk da gezersiniz
hocam benim iki farklı tanıdık bu şekilde evlilik yaptı. ben yukarda da yazacaktım ama detaya giremedim. ne karar vereceğin bizi ilgilendirmez ama ben kendi çapımda bildiklerimi gördüklerimi şöyle anlatayım :
diyelim ki senin de çocukların olacak . üvey çocuk daha büyük haliyle kendi çocuğun olunca onların üzerine titreyeceksin. ki insan bebeğe zarar gelecek diye bazen kendi büyük çocuğunu azarlıyor kızıyor .böyle bir durumda büyük çocuk kendi çocuğun olmayacağı için daha zor bir durum olacak. hem onun için hem anne için. ayrıca herhangi bir problemde sürekli üvey baba rolündesin haklı bile olsa çoğu zaman haksız çıkacaksın. bu çocuk büyüyecek
ergen olacak boşanmış tüm aile çocukları gibi bunu kendi lehine kullanacak babasına gidip annesini annesine gelip babasını çekiştirecek ya da kıyaslayacak bunu yüzlerine karşı yapacak ve kullanacak. onun iyiliği için bile olsa senin koyacağın bir tavır onun hoşuna gitmeyecek gidip babasına şikayet edecek. onunla olacak sorunları da geç sizin karı koca arasında bile sorunlara yol açacak. kadın çaresizlikten katlanacak bazı şeylere ama evlilikleri cehenneme dönecek. bunlar başka ailelerde yaşanmış şeyler sizde de aynısı olacak diye bir şey yok ama ama olabilirliği olan ihtimaller.
diğer evlenen tanıdıklarımın ikisinin de çocukları vardı sonradan da çocuk yapmayacaklarını kararlaştırarak evlendiler ancak çocukları oldu . toplam 3+2+2 7 çocukları var 2 si ortak hiç bir problemleri yok gördüğüm en eğlenceli en mutlu aile. ikisi de memur. ikisinin de eşleri yaşıyor ama başa bela olan tipler değiller.
belki hiç biri sorun olmayacak bu konuştuklarımızdan belki çok mutlu olacaksınız bunları yaşamadan bilemezsiniz. ama bunları düşünerek evlenin beklentilerinizi ona göre şekillendirin.