Hocam ben senin yaşadıklarının fazlasını yaşamışımdır o yüzden sana biraz kardeş tavsiyesi vereceğim. İlk işin iş bulmak. Eline bir cv hazırlayıp 10 tane bastırıyorsun. En yakın sanayi nerdeyse direk birebir görüşme için teker teker firmaları geziyorsun. Cv ni online sertifikalarla doldur. Maaş beklentisini uygun görülen yaz. Birebir gidip görüşmen lazım kariyer.net falan hikaye. Şuan çalıştığım şirkete günlük 100 cv geliyordur keyfe keder bakıyorlar. Asgari ücret de olsa bir işe gir. Nişanlın çalışabiliyorsa ona da aynı şekilde iş bul. İş bulduktan sonra artık amacın ek gelir kazanmak. Satışa yönel. Para kazanmak istiyorsan bir şeyler satmak zorundasın. Profilindeki gibi e ticaret scripti olur, danışmanlık olur, hizmet olur, eticaret olur vs vs. Tekrar söylüyorum bir şeyler satmak zorundasın. Ne olduğu farketmeksizin. Daha sonra da kazandıklarını olabildiğince kısarak birikim yapmaya çalışacaksın. Çalışarak bir yere gelinmez ama ilk basamak bu. Senin her gününün 1.000 lira da olsa para yazması lazım ki yürüyebilesin. O yüzden yövmiye de olsa kapı kapı dolaş bir işe gir. İş seçme(şimdilik).

Buraya çok çok uzun yazarım ama mantığı anladın. 15 yaşımdan beri çalışıyorum. Bu memlekette sıkıntı bitmez. 8 sayfa cv im var 6 ay istanbulda iş bulamadığımı bilirim. O yüzden biraz yırtıcı olmak gerekiyor. Her daldan kovalamak gerekiyor. Şunu da unutma kimsenin umrunda değilsin. İstanbulda ayda 3-5 kişi marmarayda raylara atlayarak intihar ediyor. 1 gün bile konuşulmuyor. İntihar etsen bile kimsenin umrunda değil. O yüzden bu hayatta sadece kuracağın ailenin tek güvencen olduğunu bil ve onlar için çabala hocam. Allah yardımcın olsun.