Öncelikle geçmiş olsun. Kesinlikle ilk olarak bir doktora gitmek lazım. En azından hangi seviyede olduğu teşhis edilir uzun vadede çok işinize yarayacak fizik tedavi yöntemleri mevcut. Bence başlangıç seviye var.
Uzun vadede bel ve karın kaslarının güçlenmesi oldukça fayda sağlıyor. Omurganıza binen yük azalıyor. Atak veya ters hareketlerde yoğun ağrı hissettiğim durumlarda non steroid ağrı kesici kullanıyorum (arveles çok işe yarıyor bende birkaç saat içinde ağrıyı dindiriyor). Sebebi de non steroid ağrı kesiciler iltihaplarda daha etkili olduğu için öneriliyor. İlk olarak bi ambulans görevlisi arkadaşımdan öğrenmiştim. Bel fıtığı ataklarında sinirlere gelen baskı yüzünden bölgede iltihap oluyor ve ağrıyı ve kuvvetsizliği oluşturan temel şey bu oluyor. Yalnız seviyelerine bağlı değişebilir mi bilemiyorum. Belki ileri seviyelerde iltihaptan değil ağrı sebebi tamamen sinirlere uygulanan baskıdandır. Bunu da uzman birine danışmak lazım kesinlikle.
Ayrıca tabi ki bu kesinlikle bir tedavi değil yalnızca atağı atlatma sürecini kolaylaştıran bir şey.