Wakizashi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar forumdan konumu görüp yazanlar oluyor iş yaptırmak istiyorlar ama fiyat beklentileri gerçekten çok düşük oluyor. Yani bahsettiğimiz iş öyle 2–3 sayfalık bir şey değil sıfırdan yazılacak full stack bir sistem. Fakat işi alıp yaptım bitirdim demeklede bitmiyor buna yazılımın kendi testleri ve güvenlik tarafındaki testleri müşteriden gelecek revizeleri falan ekleyince iş zaten uzuyor birde her iş anlatıldığı gibi basit kalmıyor bazı maddeler genişletilebiliyor tabi önden bir kaçını öngörüp sorusunu sorup cevabını alıyorsun toplantısını yapıyorsun ... bir de olası esneme payıda bırakıyorum. Neyse konu biraz da garip açıkçası bugün birisi yazdı bir sistem gösterdi demo olarak inceledim aynısı olacak dedi ama tasarım konusunda biraz daha modernize günümüz şartlarına ayak uydurucak görünümde iş istedi ve proje sonunda kodlarıda istedi benden. Ben kendim projelerimi sıfırdan .Net Core & NextJS ile yapıyorum ve sistem çalışır istedikleri şekilde teslim ediyorum. Buraya kadar yanlış bir şey düşündüğümü asla düşünmüyorum hatta aksine fazla iyimser düşündüğümü bile düşünüyorum fakat sonrasında verilen teklif-süreye istinaden kurulan cümleler şu şekilde oluyor

bana 2 haftada 10 bin tl ye teslim yapabileceklerini söylediler ....
bana 20 gün 15 bin tl ye noter tasdikli sözleşmeli faturalı teslim edeceklerini söylediler ....

üstüne bu teklifi alıp birde bana yazıyorlar bu fiyata bulmuşken nasıl buldular bilmiyorum benden de daha düşük fiyat bekliyorlar?
R10'a hoşgeldin
Merak etme o projeleri 100 e 1000 e yapan da çıkacaktır. Herkesin yaptığı kaliteye, yaptırdığı hazır işe ve müşterinin fiyat politikasına göre bu gördüğün rakamlar ayrı, benim dediğim rakamları bile göreceksin! çok şaşırma yani.