Merhaba iyi akşamlar dostlar ben 28 yaşındayım. Şuan aylık 250 saat çalıştığım bir memuriyetim var ayıca maaşımda 70k küsür. İşim bazen zorlayıcı olabiliyor özellikle bu insanüstü çalışma saati ve baskılar diyebilirim. Bu saate karşılık aldığım maaşın yetersiz olduğunu düşünüyorum ayrıca birde şark olayı var, yani düzensiz bir hayattan bahsediyorum.
Ayrıca grafik tasarım ile ilgileniyorum.
Benım hakkımda bılmenız gerekenler bunlar şimdi size sorularımı yöneltiyorum:
1.) Sizce bu işe devam etmeli miyim günümüz Türkiyesinde asgari ücret 28k iken bu maaşı dışarıda ne yapsam bulamam.
2.) KPSS çalışıp zabıt katipliği (klavyem iyidir) veya düz memurluklar kovalayabilirim. işten çok fazla vakit ve enerji kalmasa da bunu yapabilirim. -> bu olursa bulunduğum şehirde çalışmaya devam ederiz tayin muhabbeti olmaz çakılı kadro olursam.
3.) Grafik tasarımda kendimi geliştirip video editte öğrenip özelde çalışmak. -> bu olursa bulunduğum şehirde çalışmaya devam ederim tayin muhabbeti olmaz ama özelde garsonluk yaptım başka çalışma tecrübem olmadı açıkçası biraz korkuyorum ya yeterli değilsem başaramazsam diye.
Bu sene evleneceğim eş adayım çalışıyor şarka gidince (gidersem) kuvvetle muhtemel çalışamayacak yani haneye giren gelir düşecek. Düzen bozmak kurmak bunlar çok zor düşünürken bile endişeleniyorum.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?