Merhaba, bir sorunumuz var daha önce yaşayanlar varsa belki bilgi verir diye konuyu açıyorum.
Bir akrabamız 30 yıl önce 90 m2 arsa alıyor, o zaman verilen resmi tapuda "Vasfı: ARSA - Sınıfı: Paftasında" yazıyor tapu belgesinde 90m2 yazıyor bugüne kadar böyle biliyorduk ancak e-devlete baktığımızda 8 m2 olarak gözüküyor (e-devletteki türünü bilmiyorum) geri kalan 82 m2 2022 yılında başka birine satılmış bunu satın alan adamla görüştüğümüzde o da aynı durumu yaşamış ve onun oturduğu evin tapusuda başkasının üzerine gözüküyormuş. Adam da onlar bana tapuyu verirse bende size veririm yoksa vermem diyor. Bugüne kadar vergiler hep 90 m2 üzerinden verildi belediyede vs. hep böyleydi, üzerine 2 katlı ev yapıldı 1 ve 1A olarak bölündü. Tapu dairesiyle görüşüp bilgi aldık burada bizim hatamız var dava açın dediler. Başınıza böyle bir olay geldi mi veya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Ek: Verilen tapuda parsel 8 yazıyor, resmi senet var orada da parsel 8 yazıyor ama o zamanda tutulan kütük kaydında 7 olarak girilmiş daha sonra elektronik ortama da 7 olarak aktarılmış aslında sorun bu.