o kadın yerinde sen olabilirdin.. boşanmış bir çocuğu olan baba olarak.. evlenip boşanmak insanın başına gelebilecek doğal bir durum.. boşanma sebebi de haklı olarak aşırı kıskançlıktan bunalmış demek ki.. yaşın 38, o yaşlarda ve sonrasında hiç evlenmemiş bulmak kolay değil.. bu seferde bu yaşa kadar evlenmemiş kadın, kimse almamış (anadolu tabiriyle) neden acaba diye bu seferde onu soracaksın kafanda, hatta belki burada konu açacaksın.. diyeceğim o ki, kendi kararın ve duyguların önemli. burada hiç yüzyüze, tanımadığın insanların fikirleri çok önemli değil.. çünkü öyle bir olayı hiç yaşamayan her kafadan bir ses çıkacak.. hatta çoğunluk muhtemelen olur mu öyle şey, asla olmaz.. sakınn vb. saçmayalacak belkide.. ve bunu deneyimlemeyen kişiler de doğal olarak muhabbete atlayıp cevap verecekler.. sen duygularını ve mantığını dinle.. kendince bir engel, bir olumsuz sebep görmüyorsan evlenmende bir sakınca, yada saçmalık yok.. mutluı olabileceğine inanıyorsan evlenirsin..
Dışarda da çok çeşitli insanlar ve yorumlar olabilir. Amacım konuyu tartışmak değildi aslında, bunu tecrübe etmiş, çevresinde örnekleme gören insanların fikri idi. Yoksa hiç evlenmemiş biri onay verse bile anne babası çoğunlukla kınayıp tepki verir herkesten önce, ne işin var oğlum gibisinden. konuya kadınlar hiç yorum yazmadı ama kendi çevremde ki kadınlara sorduğumda çok karmaşık cevaplar aldım. Biri hariç. O da çocuk konusunda ne kadar sorumluluk alabilirsin, bunun ne anlama geldiğini tecrübe etmeden bilemezsin dedi. Şuan için olumsuz bir durum görmüyorum ama dediğim gibi mantık devreye giriyor. Hiç evlenmemiş biri çıksın kafasında düşünmedim, yaşımın farkındayım ama şunu da unutmamak lazım benim nesil ve ona yakın olanlar ya hiç evlenmemiş yada buna istekleri yok. Olanlarda ya çok mutlu yada dipte.