vigivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam evlenip boşanmak bir suç değil, insanlar anlaşamayabilirler ve herkesin başına gelebilir. Fakat bazı gerçekleri düşünmek lazım bence. Kendiniz gibi birisiyle evlendiğinizde sadece bir kadının sorumluluğunu üstlenecekken şimdi bir de çocuğun sorumluluğunu üstleneceksiniz. Şu anda bir şeyler ciddiye binmediği için eş adayınız ne hissedeceği konusunda kafası karışık olabilir ya da farkına varamayabilir. Eski eş konusunda bir şey diyemiyorum burada eğer karşınızdaki insan sınırlarını koruyabilecek birisiyse, sizin bir aile olduğunuzun bilincinde hareket ederse bir şekilde atlatabileceğinizi düşünüyorum. Sadece dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta 2 mesajda bir sürü gerçekleşme ihtimali olan senaryo ortaya çıktı ve bunların her birisi sizin için risk. Karşınızda bulunan insan buna değer mi, sizin hisleriniz bu ihtimaller gerçekleşirse aynı seviyede kalacak kadar güçlü mü? Evet geçmişte evlilik yapmamış birisiyle evlenirken de bir sürü problem meydana gelebilir ancak sizin senaryonuzda bu ihtimaller çok daha fazla. Karşınızda bulunan insan bu fedakarlıkları görüp, taktir edip ona göre size değer verebilecek birisi mi?
Yani bu sohbette şuraya varıyoruz sanırım ; bu kadar risk varken değer mi değmez mi ? İşte bende bunu bilmiyorum ama okuyan arkadaşların anlaması adına onun kişiliği ile ilgili güzel bir örnek verebilirim. Yetimhane ve yaşlı bakım evi ziyaretlerim onun sayesinde oldu. Oralara düzenli giden ve iyilik yapan biri olduğu için beni de alıştırdı ve bu beni oldukça etkiledi. Bunu büyülenme yada direk bir konu üzerinden evet olur anlamında demiyorum ama günümüzde insanların ne kadar bencil hale geldiğini düşünür isek önemli bir özellik/huy.