vigivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam madem çocukla alakalı kafanız karışık, ihtimalleri konuşalım. Evlendiğinizi varsayarsak ve bir sorun olmazsa 2 gün sonra kendi çocuğunuzu dünyaya getireceksiniz. Bu süreç içerisinde gebelik döneminde eşiniz önceki çocuğu için tedirgin olacak, endişeleri olacak bu noktada endişelerini yatıştırması gereken ya da sorunlara bir nebze de olsa çare bulması gereken kişi siz olacaksınız çünkü siz eşisiniz. İlerleyen süreçte önceki evliliğinden olan çocuğuyla kendi çocuğunuza aynı mesafede kalamayabilirsiniz doğal olarak, dolayısıyla bu noktada çocuk gerçekten bir ayrım olmasa dahi çocuk aklıyla ayrım olduğunu düşünebilir. Bu da aile içi çeşitli çatışmalara yol açabilir daha bunlar gibi bir sürü örnek de bulunabilir tabii. Kısacası bu ihtimalleri iyi tartmanız gerekiyor. Bana kalırsa ya çocuk düşünmemeniz gerekiyor ya da hanımefendinin benzer şartlara sahip birisiyle hayatını birleştirmesi gerekiyor. Şu anda sizin hayat önceliklerinizle onun öncelikleri aynı olmayacaktır, onun bir çocuğu var ve her zaman onu da düşünüp, koruyup, kollamak zorunda. Hayatta imkansız diye bir şey yok elbette, diğer ihtimalleri de düşünerek altından kalkabilirim diyorsanız karar size ait.
Aslına bakarsanız ben çocuk konusunda gerçekten hassas biriyim. Çocuklar bana göre Melek ve benim daima aram hep iyi olmuştur. Başka birinin çocuğu da bana emanet olur ama eşi eşi ile görüştürme durumları vb. Konular aklıma geldikçe bunaliyorsun ve bu bencilce bir kıskançlık üzerine bir duygu asla değil. Lakin dediğiniz gibi evlenir isek eşim dediginiz insan daha korumacı ve daha karmaşık duygulara girebilir çünkü benim çocuk isteğim ve beklentim var. Bunu ona sordum ama nasıl derler çok net kendini bu konu da ifade edemedi. Her konu da net.ama bu konu da karmaşık.