amiral79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorum sizlere şu şekildedir;
Örnekleme üzerinden gidersek;
bir yüzde hesaplama sitemiz olsun sitemiz yapısı
1. Ana Sayfa
2. Hesaplama ile ilgili alt sayfalar (sitemiz.com/terhis_hesaplama, /dogum-gunu-hesaplama vb gibi)

3. blog sayfaları kuvvetli arama hacmi olan (30 ayrı kelimeli farklı Sayfa diyelim) (terhis nasıl hesaplanır, terhis nedir vb gibi)
4. blog sayfaları orta kuvvetli arama hacmi olan (80 ayrı kelimeli farklı sayfa diyelim) ( terhisime kaç gün kaldı, vb)
5. blog sayfaları az kuvvetli arama hacimli olan (500 ayrı kelimeli farklı sayfa diyelim) (terhisime kaç gün kaldığını nasıl hesaplayabilirim)

Bu yapıda iç linkleme yapmak istersek

5>4>3>2>1

şeklinde bir ağaç şeklinde mi yapmamız daha doğru olur yoksa

(5+4+3)>2>1 şeklinde tüm blog sayfalarını kuvvetli zayıf ayırt etmeden alt sayfalara oradan da ana sayfaya linkelememiz daha doğru olur sizce?
Her sayfayı pillar content olarak işaretlemiyorum, sadece yükselmek istediklerimi seçiyorum. Sayfalar arası hiyerarşiyi Anasayfa > Hizmetler > Hizmet Detay > Alt Hizmet Detay > Tekrar Anasayfa döngüsü şeklinde kuruyorum.
Hizmet ve alt hizmet sayfalarına konuyla alakalı blog yazılarını çekiyorum. Blog yazılarının içinden de tam tersine ilgili hizmet sayfalarına link çıkışı yapıyorum. Long tail dedikleri mantık bu aslında. Burada en çok dikkat ettiğim nokta ise keyword stuffing yapmamak ve konuların birbirini yemesini yani çakışmasını engellemek.