Birçok üretici ile çalışıyorum ürünleri sorunlu, iletişimleri sorunlu sürekli problem yaşatıyorlar. İşini doğru düzgün yapan güvenilir herkes para kazanır maalesef Türkiye de işini düzgün yapan bulmak imkansıza yakın. Çok basit işleri bile yapamayan ticaret yapmaya çalışan aşırı sorunlu insanlar var piyasada. Kimki biz şöyleyiz biz böyle süperiz uçuyoruz kaçıyoruz diye işini övüyorsa o kişiden uzaklaşın parayı alana kadar atıp tutuyor sonrası size işkence çektirecekler.
Ticaret yapmak isteyen arkadaşım çok fazla sorunlarla karşılacaksın bu sorunların kaynağı üreticiler, satış platformları, kargocular ve müşteriler olacak. Bu sorunları çözmeye uğraşmak seni çok yoracak tek başına çözmeye çalışma yapay zekadan destek al ona sor öyle hareket et.
Mutlaka yurtdışı satış yapmayı hedefle yurtdışı müşterisi çok daha sorunsuz ve bu konularda bilgili insanı yormuyorlar. Türkiye de 30 tl ürün satarsan 25 olur mu diye mesaj atarlar olur dersen vazgeçtim derler. Ürünü ucuza satarsın yinede indirim isterler. Keyfe keder beğenmedim diye iade ederler. Yurtdışı satışı en kolay Etsy de yapabilirsin fakat dürüst satıcı ol asla kurallar dışında platformda eylemler yapma güvenilir mağazan olursa düzenli kazanırsın ve seni yormayan müşterilerin olur.
Para kazanmanın en birinci kuralı kaliteli iş yapmak ve güvenilir olmak. İşini iyi yapmaya çalış sürekli sorun yaşatan kim varsa ondan uzaklaş.