SeyhanPrensi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostlar merhaba. Daha önce açtığım bir konuda bahsetmiştim; sevdiğim bir kız var, birbirimizi gerçekten seviyoruz. Uzun süredir ne yaptıysak ettik, aileler bir türlü yanaşmadı. Aslında sorun kızın ailesinden kaynaklanıyor. Akrabaya vermek istiyorlar, üstüne bir de “zengin aile” olsun diye şart koşuyorlar. Açıkçası onların dünyasında her şey para olmuş.
Biz bu süreçte 5 defa aileyle görüştük, her seferinde “hayır” dediler. Benim çevrem geniş değil ama kötü bir huyum da yok, alışkanlığım yok, aynı mahallede büyümüşüz. En son geçen hafta kızın amcası devreye girdi, yine iki kere konuştular ama sonuç değişmedi.
Bu yüzden biz de kaçmaya karar verdik. Bunu zaten önceki konumda belirtmiştim. Kaçmadan önce de işi resmiyete dökmek için nikah tarihi aldık. Maddi durumum da iyi sayılır, yani problem çıkaracak bir durum yok.
Dostlar benim sormak istediğim şu:
Biz nikahı kıydığımızda, mesela bir ay sonra kaçmayı planlıyoruz. Bu bir aylık süreçte aileye veya karşı tarafa herhangi bir şekilde resmi bir bildirim, belge ya da uyarı gider mi? “Nikah kıyıldı” diye bir tebligat oluyor mu?
Kaçtıktan sonra yaşanacak şeyleri yazacağınıza eminim ama onu geçin; aile bizim tırnağımıza dokunamaz, o konuda netiz. Zamanla mecburen kabullenecekler zaten. Sadece nikah sonrası herhangi bir resmi bildirim olur mu, olmaz mı? Çünkü iki daire var kiraları gelecek yıllık kiraları onları da almam gerekiyor.
Umarım gönlünüzce olur güzel bir hayat yaşarsınız hocam