Selamlar,

Etsy'de dropshipping yapmak istiyorum. Türkiye'de yapmak istiyordum aslında ama trendyol komisyonları vs beni biraz türkiye pazarından soğuttu açıkcası. Üretici değilseniz mantıksız ticaret oluyor. 3 tane düşündüğüm yöntemim var. Bunlardan bahsetmek istiyorum. Ayrıca tecrübesi olanlar da yorumlarsa çok sevinirim.

1. Amerika satışı ve amerika'dan ürün tedariği
- Bir firma ile görüştüm. Toplam baskı, üretim, kargo dahil bana tshirt yapacak. Maaliyeti 15 dolar. Etsy mağazamı da yönetecekler. Onun için de aylık 10 dolar istiyorlar. Kar marjı ürün başına 3 USD dediler. Sadece hatalı baskı iadesi alıyoruz dediler.

2. Amerika ürün tedariği kurumsal firma (by gildan ürünleri)
- Aynı şekilde tshirt. Geliş fiyatı kargo hariç 13-15 dolar'ı buluyor. Baskı ekstra ücretlendiriliyor. Kargo 1-10 dolar arası değişiyor. 1. seçenek daha mantıklı geliyor. ama burada entegrasyon vs ücretleri yok.

3. Yurt dışı pazarında lisans satışı yapmak.
- Türkiye'den tedarik edilen dijital lisansların satışının yapılması ve kendi yaptığım dijital ürünlerin satışı. Burada kargo maaliyeti vs. yok sadece pazar biraz dar. Ama bana en mantıklı seçenek bu gibi geliyor.

Daha önce amazon dropshipping tecrübem oldu. Amerikadan alıp kanada pazarında satıyordum. İşler başarılıydı sermaya bittiği için bırakmıştım. Şimdi tekrar geri dönmek istiyorum. Başlangıçta çok para harcamak istemediğim için hem de ürün çeşitliliği için dropshipping öneciliğim. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.