WebKadir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 yıl önce babam vefat etti ve tapuyu annemize güvenerek devrettik ama geldiğim noktada kimseye güvenmemek gerektiğini yasayarak öğrenmem gerekti gerek psikolojik gerek fiziksel her türlü şiddeti bu yaşımda görmekteyim. İmkanım olmadığı için ve gidecek yerim olmadığı için katlanmak durumundayım. Devir sirasinda bana para aldın mı gibi soru soruldu aldım de denildiği için öyle dedim ancak hiçbir para almadım. Sadece ben değil aynı muammeleyi annem ve abim birlikte evdeki herkese göstermekte ne yapacağımızı bilmiyorum çaresizce buraya sormak istedim. Bugün keyfi gelip uzaklaştırma çıkarsa evsiz kalacağım babamdan kalan hisseyi devredip güvendiğim için nasıl böyle devam edeceğim bilmiyorum avukat veya avukat tanıdığı olanlar aydınlatırsa sevinirim
aslında bedelsiz bir devir ve hibe olduğunu sanmıyorum bu yaptığınız işlemin para aldın mı sorusu bir para ile satış işlemi olduğunu belirtmekte (tapu devri esnasında alış satış vergisi de ödediğinizi düşünmekteyim rayiç bedel üzerinden yanılıyor muyum?)

böyle bir durumda çok üzülerek söylemek isterim ki bedel üzerinden satış ile siz tapuyu vermişsiniz ve karşılığında bedelini aldığınızı beyan etmişsiniz. bu geri dönüşü olmayan bir durum olduğunu düşünmekteyim.
hakkınızda hayırlısı olsun