Nasıl uğraşmaz dostum dalga mı geçiyorsun. Konteynerdan örnek vermişsin de 200 dolarlık çizim tableti için o zamanın parasıyla 3 sene önce 500 dolar ödediğimi biliyorum. Depo ve danışmanlık ücreti ile birlikte.
Ayrıca 10 dolara ithal ürün alacak çok “gerizekalı” var maalesef. Sen sanırım her gördüğün ürünü Türkiye’de bulabilen yetkin birine benziyorsun. İrili ufaklı her şey etkilendi şu an. Tek farkı limit kalktı, tekli ürün getiren kullanıcının mağdur olmayacağını bilsek zaten bu insanlar bu kadar tepki göstermez. Aliexpress de olup da Türkiyede olmayan bir ton ürün sayarım sana.
Sanırım ben de o “gerizekalılardan” biriyim
15 yıl gümrük müşaviri ile evli kaldım ve 25 yıl işinde çeşitli zamanlarda çalıştım. 200 dolarla insanların 3-5 euroluk aldığı şeyler farklı şeyler. Elbette zorunda olduğun şeyleri vergisini öder getirtirsin. Ben gümrük müşavirleri sevinir kısmı için diyorum. 10-20 euroluk ithattan kaç lira kazanacakki. Senin depo vs dediğin ücretler gümrükçünün cebinemi giriyor sanki. Normal işleri olan gümrükçük gibi böyle tek tek şahıslarla uğraşmazlar. Mesleğe yeni başlamış veya iş verilmeyen gümrükçüler uğraşır.