Hocam merhabalar,
Yaklaşık 6-7 aydır Galaxy Watch 7 44mm modelini kullanıyorum. Samsung telefon kullandığım için ekosistem uyumu gerçekten muazzam, kolda duruşu da oldukça şık. Ancak son 3 aydır yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum belki size fikir olabilir.
Bu saat aslında sağlık takibi için her şeyi yapabiliyor. EKG çekiyor, tansiyon ölçüyor, vücudunuzdaki yağ kas oranına bakıyor , gece uyurken horlama ve uyku apnesi takibi bile yapıyor. Ancak, bu özelliklerin neredeyse hiçbirini son 3 aydır pil ömrü yüzünden kullanmıyorum.
Şöyle bir ikilem var:
  • "Saatin tüm özelliklerini kullanayım, gece uykumu, horlamamı, nabzımı, stresimi eksiksiz takip etsin, gündüz de adımlarımı saysın" dersen, saat asla 24 saati çıkartmıyor. Bu da demek oluyor ki günün 2 saatini saati koldan çıkarıp şarja ayırmanız lazım.
  • Ama benim şu an yaptığım gibi; o özelliklerin (EKG, tansiyon, horlama takibi vs.) çoğunu kapatıp sadece nabız ve adım sayarı açık bırakırsanız, saat 3 günü çok rahat çıkartıyor.
Benim 7 aylık kullanım tecrübem şu; bir süre sonra o "akıllı" dediğimiz sağlık özellikleri pil bitmesin diye kapatılıyor. Bu yüzden akıllı saat almadan önce bence bir soru sormalısınız 'Ben bu saati neden istiyorum?'
Eğer her gün şarj etmek benim için dert değil, o anlık sağlık verileri bana lazım derseniz piyasadaki en iyi seçeneklerden biri. Ama "kolumda şık dursun, pili de uzun gitsin" diyorsanız, o içindeki gelişmiş özelliklerin çoğu sizin için sadece kağıt üzerinde kalabilir.
-EKG ve Tansiyonun doğruluğuna pek inanmıyorum (tansiyonu birkaç kere test ettim çok sağlıklı çalışmıyor, EKG'yi test etmedim.)
Yazım biraz dağınık olmuş olabilir kusura bakmayın.