Merhaba arkadaşlar, başka projelerin yoğunluğu sebebiyle dönem dönem vakit ayırdığım eSim projem için fikir almak istiyorum,
Şu an için admin - user bölümü tamamen bitti, admin bölümünü aşağıda anlatıyorum, ardından kısa sürede user bölümünü anlatacağım, takipte kalınız ::
Fikir ve önerilerinize tamamen açığım,
Öncelikle sağlayıcılarımdan Ülke + Operatör seçimi yaparak paket oluşturuyorum, yani asla hazır paket kullanmıyorum.
- Mesela Türkiye için eSim satan bütün siteler en ucuz olduğu için sadece Turk Telekom ekliyor, ama ben Turk Telekom, Turkcell ve Vodafone aynı anda ekleyebiliyorum, aynı Fransa paketi yaparken Orange ve Bouygues seçebiliyor gibi. O sebeple her zaman müşteriye en iyi operatörleri sağlayabilirim. Ayrıca bir paket içine ülkeleri ve operatörleri tek tek ekleyip paket oluşturabilirim. Fransa + Türkiye + Bulgaristan olsun ve X operatörler olsun gibi.
- Kotasının % kullanımına ulaştığında anlık kullanım limitini xxxx / mbit e düşür diyebiliyoruz ki bu her satın aldığınız yerde aslında var

- API servisinde paketleri oluştururken alış maliyeti yazıyorum, yönetimde api servisindeki paketleri otomatik ekle veya tek tek seçerek ekle var, otomatik veya manuel eklenirse farketmeksizin %50 kâr eklenerek veritabanına kaydediliyor paket. Daha sonra paket Yönetimi sayfasından satış fiyatı manuel olarak güncellenebiliyor, ayrıca api servisindeki maliyet € satış USD, 6 saatte bir güvenilir bir currency servisten fiyat güncellemesi yapılıyor.
📋 Proje Hakkında- Frontend: React 18 + TypeScript + Vite + Tailwind CSS
- Backend: Vercel Serverless Functions + Supabase (PostgreSQL)
- Ödeme: Stripe entegrasyonu
- eSIM Provider: API entegrasyonu
- Çoklu Dil: i18n desteği (TR / EN / AR / ZH / PT / ES / FR / DE / HE / HI / KO / JA / RU / UK) : Kullanıcının giriş yaptığı cihaz bu dillerden biriyse otomatik dönüyor, farklı bir dil ise otomatik EN açılıyor.
- Responsive: Tam mobil uyumlu tasarım
⚙️ TEKNİK ÖZELLİKLER Güvenlik- JWT tabanlı kimlik doğrulama
- Role-based access control (user/admin)
- API rate limiting
- CORS koruması
- Şifre hashleme (bcrypt)
- Service role key backend'de
Veritabanı- Supabase PostgreSQL
- Row Level Security (RLS)
- Otomatik trigger'lar
- İndekslenmiş sorgular
API & Frontend- RESTful API tasarımı
- Vercel Serverless Functions
- React 18 + TypeScript
- Zustand state management