Herkese selamlar iyi geceler, bundan sonra düzenli olarak bu tip konular açarak belki de günün yoğunluğundan dolayı aklınıza gelmeyen ama çok kısa bir vakit ayırarak kişisel gelişiminize katkı sağlayacak ve toplum içinde farkındalık oluşturacak konuları sizlere hatırlatmak istiyorum. Ayrıca bunları buraya yazarak sizlere karşı kendimi sorumlu hissedip beni de o şeyi yapmaya ve adeta size söz vermişim gibi sözümü tutma çabasında olmaya itmesini temenni ediyorum. Sizler de bu kervana katılarak kendinize iyilik yapabilirsiniz (:
KENDİNİZE BİR ŞEYLER KATIN #1 GÜNDE 2-3 SAYFA SESLİ BİR ŞEKİLDE KİTAP OKUYUN
Günde birkaç sayfa sesli okuma sizlere ne gibi katkılar sunabilir?
- AKICI KONUŞMA (Sesli kitap okumak hem diksiyonunuzu düzeltecek hem de akıcı konuşmanıza katkı sağlayacaktır)
- SES TONUNUZU GELİŞTİRİR (Ses tonunuzu ayarlamaya yardımcı olarak toplum içinde hitap ederken nerede vurgu yapacağınızı, nerede duraksayacağınız hakkında tecrübeli olursunuz. Böylelikle dinleyicilerin dikkatini kolaylıkla kendi üzerinize çekebilirsiniz)
- NEFES KONTROLÜ SAĞLAR (Sesli kitap okumak nefes kontrolünüzü elinizde tutmanızı sağlar. Bu şekilde karşınızdaki kişiye konuşma yaparken sürekli duraksamadan nefesinizi ayarlayarak konuşursunuz)
- KELİMLERİ DÜZGÜN TELAFFUZ EDERSİNİZ (Kelimeleri yuvarlayarak değil de harfi harfine çıkarıp ''İstanbul ağızıyla'' konuşmanıza yardımcı olacaktır)
Günde sadece 10 dakikanızı ayırarak özellikle klasik eserleri sesli okursanız yukarıda bahsettiğimiz faydaların yanı sıra daha birçok etkisini bizzat yaşayacaksınız. Tabii ki burada altın kural şu
SABIRLI OLMAK. Burada bahsettiğimiz faydaları ''Bugün okudum hani düzelmedi'' gibi değil de belki de 2-3 ay günde 10 dakikanızı ayırarak kendinizde göreceksiniz.
Bu konuyu açarak kendimi sizlere söz vermiş sayıyorum. Böylece 'Bugün yapmasam da olur' diyemeyeceğim çünkü sizlere karşı vermiş olduğum bir söz var bu sözün ağırlığı beni her gün sorumluluk sahibi yapacak. Sizlerde bu konunun altına bende yapacağım yazarsanız ara ara etiket çeker ve birbirimizi sorgulamış oluruz.
Uzun lafın kısası günde sadece 10 dakikanızı sizden rica ediyorum ve yukarıda bahsettiğim uygulamayı yapmaya herkesi davet ediyorum. Şimdiden kolay gelsin (: