Öncelikle herkese merhaba,
Arkadaşlar, öncelikle şunu belirteyim: Bu bir beyin fırtınasıdır. Fakat gerçekten zaman zaman ciddi ciddi düşünüyorum. Bu sebeple sizden fikir almak istedim. Konsepti kısaca anlatayım, lütfen değerli fikirlerinizi yazın; akıl akıldan üstündür.
Öncelikle başlamadan şunu belirteyim: Yurt dışında yaşıyorum, AB pasaportum var. Bütçem kısıtlı. Bu fikir bende nasıl doğdu, önce onu anlatayım. Sonra da kendi düşündüğüm kanal projemden bahsedeyim.
İki ay önce Couchsurfing üzerinden bir Alman çiftle tanıştım. Sıfır bir karavan almışlar ve dünyayı geziyorlar. Avrupadan başlamışlar, Avustralyaya kadar gidecekler ve bunu 2,5 yılda tamamlamayı düşünüyorlar (Amerika kıtası hariç ve Afrika). Yani AvrupaTürkiye üzerinden Asya ve Avustralya. Bu çift aylık 1.000 euro para harcıyormuş. Norveçte 1 ay kalmışlar ve yalnızca 1.000 euro harcamışlar. Almanlar bu tür konularda gerçekten çok katı arkadaşlar. 67 günde bir dışarıda yemek yiyorlarmış. Karavanda ocakları var, 100 litre su deposu var, duş ve tuvalet var. LPG ve dizel mevcut, ayrıca ısıtma da var. Bu adamlar Asyada muhtemelen daha az para harcarlar.
Bu çifti görünce bana da bir ilham geldi. 80.000 euroya karavan alamam ama 10.00020.000 euro arası eski karavanlar var. Diyorum ki; bir karavan alayım, YouTube geliri oluşana kadar ayda 500750 euro ayırarak 12 yıl YouTuberlık yapayım. Ayrıca şöyle bir fikrim de var: Kısa sürelerle karavana arkadaş kabul edebilirim. Sürekli değil ama en fazla 2 ay olmak üzere.
Ne dersiniz, bu fikir sizce tutar mı? YouTube için fotojenik olmak lazım, diksiyonun düzgün olması lazım; bunlar bende dört dörtlük değil tabii

Ama belki 12 yıl denenebilir.
Uçuk bir hayal olduğunu biliyorum ama değerli görüşlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden herkese teşekkürler.