websmart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşım niye sana araba yikatsınlar.. bu mantıkta olan birine göre kendisini hiçbirşeye layık görmediği için, insanlar başkası varken neden bana yaptırsınlar, neden benden alsınlar mantığında kendini güçsüz, ezik zavallı gördüğü için, elbette senin de yapmanı istemez.. mazallah sen işe girişir ve tutturursan o ne yapar.. çıldırır iyice.. onun bendwne ne farkı var ki, o nasıl yapıyor da ben yapaımyorum.. işte bunla yüzleşmemek için, senin hevesini, motiveni taa en başta kırmaya çalışıyor ki, onla aynı seviye de kal diye.. malesef ki etrafmızda kemal sunlaın deidği gibi merkepoğlu çok.. kimseye aldırış etme, araştır, aklına yatıyorsa, kendine güvenini sağla ve gir..

herşey risk eyvallah fakat, sen riske girmezsen başkaları senin girdiğin riske başkası girer.. öyle baka kalırsın.. benim aklıma gelmşiti de, başkası benden önce davrandı diye.. o yüzden biran önce o riski al.. @TheKapar;
elimden geldiğince çaba sarf etmek istiyorum hocam arkadaşım kasiyer ol aynı parayı kazanırsın diyor lakin ben başkasını değil en azından kendi yaptığım işe değer katmak istiyorum başkalarının arabasını yıkamayı biraz düşüklük olarak görüyor ama patronları zengin edeceğime sabaha kadar araba yıkar kendime değer katarım istiyorum

aslantr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam, bu işten ekmek yersiniz, Bursada benzeri mevcu. Alt yapısını sağlam kurmanız lazım, bu iş yerelde olacağı için ciddi bir reklam , ciddi bir tanıtım gerektirir. Olabildiğince profesyonel ve kurumsal görünmek sizi 1-0 önde başlatır. Ancak olaya ben araba yıkıyorum kapıya geliyor bitiriyorum tarzında değilde , en ince ayrıntısına kadar noktasından virgülüne özenle çalışmalarınızın profesyonelce çekildiği , teknik ,görsel ve işitsel bilgi aktarımının tanıtım içeriklerinizde olduğu ve tabi bunu gerçektede müşteriye yansıtacağınız bir altyapı kurmanızı öneririm. Bu konuda eğer gerçekleştirirseniz , işin video animasyon ve görsel tasarım kısmında danışmanlık sağlayabilirim
çok isterim çok teşekkür ederim ilk yıkamadan sonra örnek videoları iletmek isterim öğrenci olduğum için pek bütçem yok ama elimden geldiğince reklama asılacağım geceleri otoparklara sokak kenarlarına park etmiş arabalara sabaha kadar afiş dağıtmayı düşünüyorum 100 kişi bile buruşturup atsa belki bir kişinin dikkatini çekerim

vigivan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buharlı yıkamaya aracımı hiç vermedim o yüzden bilgi sahibi değilim, yıkamaya araç verirken de geçmişte valelerin çeşitli şekillerde arabayı vurmasından dolayı endişe duyarım. İş fikri olarak bence tutabilir ancak en büyük zorluk burada yasaklar. Belediyeden izin almak ne derece mümkün olur bilemiyorum çünkü önüne geçilemeyecek bir şey, sizin para kazandığınızı gören herkes yapmaya çalışacak. Ayrıca genellikle maddi durumu daha iyi olan kişiler ekstra para ödeyerek iş yerlerinde yıkama yaptıracaktır. Dolayısıyla araçlar da genellikle büyük olacaktır, sık sık araba yıkayan birisi olarak beni yoruyor yıka, kurula, detaylara gir falan derken zaman da alıyor. Gün içerisinde ne kadar araç yıkayabilirsiniz, giderler ve gelirler güzel hesaplanmalı. Ayrıca yıkama fiyatları giderek artıyor ve ne zaman kendim yıkamaya götürsem yıkama slotları giderek daha dolu oluyor hatta bulunduğum şehire sırf yıkama için 2 adet slot açıldı yakın zamanda. Kimi insan para harcamak için yer arıyorken kimisi de ucuza kaçarım kendim yaparım diyor. Kısacası Eskişehir için iyi analiz etmelisiniz, mesela Adana için bu durum hem sokak yapılarından hem de insanların genel yaklaşımından dolayı bana çok tutar gibi gelmiyor. Yapılmayacak bir iş değil, yapmayın diye değil kendi gördüğüm olasılıkları yazdım size, başarılar şimdiden.
arabalara büyük ilgim var kendi arabam başkasının arabası bakmıyorum benim arabamda 94 model yaşı gereği çok titizlik istiyor aynı özeni müşteriye gösterirsen memnun olacağını düşünüyorum çoğu firma metal tozu temizlemiyor diye biliyorum metal tozu temizlemek için ürünler aldım jant ömrünü uzatmak için vb. etkili oluyor ben titiz olursam karşılığını alırım diye düşünüyorum