Birkaç yıldır bazı sitelerimi odeaweb'de barındırıyorum. Geçtiğimiz yaza kadar problem yaşamadım ama son 5-6 aydır siteler her gün düzenli olarak down oluyor. Yazın aradılar sitelerinizi daha iyi hizmet için başka sunucuya taşıyacağız dediler tamam dedim.
Bu mu daha iyi hizmet? Gece demiyor gündür demiyor her gün düzenli olarak (bazen günde 2-3 kere) 7 sitenin down up mailleri geliyor. Destek bildirimi açtım neden sitelerimin sürekli down olduğunu sordum
network bakımları yapılıyor denildi.
Bu nasıl bakım ki aylardır her gün devam ediyor bir bitemedi...
Bu yüzden teşekkürüm yok. Hostingleri yıllık alıyorum. Süresi bitmeye yakın siteleri taşıyacağım.
Merhabalar,
Gelen downtime bildirimleri çoğu zaman gerçeği tam olarak yansıtmayabilir. Bunun temel nedeni, bu tür servislerin genellikle yurt dışı lokasyonlu sunucular üzerinden veri toplamasıdır. Prefix üzerinde yurt dışına erişim kısıtlaması uygulanmış olsa dahi ya da yurt dışı trafiğinde anlık ve kısa süreli bir saturasyon yaşansa bile, bu tür durumlar sistem tarafından
downtime olarak algılanabilmektedir.
Bu nedenle Better Stack ve benzeri servisler yerine,
Türkiye lokasyonlu ve benzer işlevselliğe sahip bir uptime/monitoring hizmeti kullanmanız çok daha sağlıklı olacaktır. Bu sayede yalnızca otomatik bildirimlere dayanan veriler değil; elle tutulur, gözle görülür ve gerçek ağ koşullarını yansıtan somut veriler elde edilebilir.
Bu verileri ilgili firmaya iletmeniz durumunda, sizlere memnuniyetle destek sağlayacaklardır. Ayrıca, yapılan bakım çalışmalarının genellikle gece saatlerinde gerçekleştirildiğini göz önünde bulundurarak, bu süreçlerde makul bir anlayış göstermeniz de daha sağlıklı olacaktır.