Kişi mahkemeye hiç gelmemiş mi anlayamadım, 850₺ gibi ödenebilir bir zararı giderip indirimden faydalanabilirmiş, peki hagb hakim inisiyatifine mi kalıyor ceza 1 yıl 5 aya düştüğünde veya hagb vermezse 1 yıl 5 ay cezanın yatarı oluyor mu ki?
Mahkemeye gitsede gitmesede son karar mahkemesinde ceza alır. Mahkeme daha sürerken mahkeme sonuçlanmadan zarar giderilirse kamu davasına döner, kamu davasından alacağınız ceza zaten indirimli olur oda yukarıdaki mesajımda söylediğim oranlarda olur, zarar giderilmezse sicil temizse ceza indirimi gene uygulanır.
Suç tarihi 31 temmuz 2023ten sonraysa 1 yıl 5 ayın yatarı olmaz eğer 1/2 maddesi uygulandıysa 3/4 maddesi uygulandıysa 20 25 gün yatar çıkar.
Ayrıca 1/2 uygulandıysa bile bildiğim kadarıyla son çıkan yasada ne ceza alırsan al 3 ay açık cezaevinde yatma zorunluluğu getirildi diye biliyorum ama bundan tam net emin değilim çünki yasa içeriğini okumadım yasadan önce suç tarihiyse belki zorunlu hapis cezasını uygulamaz belkide böyle bir zorunlu hapis cezası daha yargımıza eklenmedi meçhul