Yapay Zekanın Verdiği Cevap

Sorun Nedir?

Sen başta Python 3.12 seçmişsin, sonra vazgeçip Python 3.9'a dönmüşsün. Bu durum cPanel'in arkada oluşturduğu dosyaların (sanal ortam/virtualenv) birbirine karışmasına neden olmuş.
Şu anki hata mesajı ("Web application is inaccessible") şunu diyor: "Ben modülleri (kütüphaneleri) yüklemeye çalışıyorum ama uygulama dosyalarına veya seçtiğin Python sürümüne ulaşamıyorum, her yer birbirine girdi."

Nasıl Çözülür? (Adım Adım)

En temiz yol, her şeyi sıfırlayıp baştan kurmaktır. Şu adımları izle:
  1. Eskileri Sil: cPanel'deki "Setup Python App" kısmına gir. Mevcut oluşturduğun uygulamayı tamamen sil (Destroy/Delete). Korkma, ana kodların silinmez, sadece cPanel'in kurduğu ayarlar silinir.
  2. Dosyaları Temizle: Dosya Yöneticisi'ne (File Manager) gir. Ana dizinde (genelde public_html dışında olur) uygulamanın adıyla oluşturulmuş klasörü ve varsa .venv veya virtualenv klasörlerini sil.
  3. Yeniden Oluştur: Tekrar "Setup Python App" kısmına gel.
    • Python Version: Uygulamanın desteklediği sürümü seç (Örneğin 3.9). Sakın değiştirme.
    • Application Root: Dosyalarının olduğu klasör adı.
    • Application URL: Sitenin adresi.
  4. Kütüphaneleri Yükle: Uygulamayı oluşturduktan sonra alt kısımda requirements.txt dosyanı seç ve "Install pip modules" butonuna bas.
  5. Restart At: En üstteki "Restart" butonuna bas.

Neden Hata Alıyorsun?

• Sürüm Çakışması: 3.12 ile kurulan bir modül 3.9'da çalışmaz. Sistem eski kalıntıları silmeye çalışırken hata veriyor.
  • Erişim Sorunu: Sen sürüm değiştirince cPanel uygulamanın "yolunu" (path) kaybetmiş olabilir.
Özetle: Mevcut Python ayarını sil, klasörleri temizle ve tek bir sürüm seçerek (tercihen 3.9 daha stabildir) tertemiz bir kurulum yap.